'İstanbul'da son 10 yılda gayrimenkule yatırım kar olarak geri döndü'!
İstanbul'da son on yılda gayrimenkule yapılan yatırım kâr olarak geri döndü. Özellikle 2012 yılında başlayan kentsel dönüşümle beraber Kadıköy, İstanbul'daki fiyat artışının merkezinde yer aldı. Kentsel dönüşümün daha çok bina bazında gerçekleştiği Kadıköy'deki fiyatlar, 15 kat inşaat sınırının getirildiği 2017 yılına kadar büyük hızla gerçekleşerek son 10 yılda yüzde 291'i buldu. Öte yandan kentsel dönüşümün sürdüğü ve pek çok rezidansın da inşa edildiği Bağcılar'da da fiyat artışı yüzde 222'yi buldu. Bağcılar'a yapılan gayrimenkul yatınmı da kazanç olarak geri döndü.

ARTIŞ SÜRECEK
Gayrimenkul fiyatlarının İstanbul'da son 10 yılda ortalama yüzde 174 arttığını söyleyen Profesyonel Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran ise İstanbul'daki gayrimenkul yatırımının diğer yatırım araçlarından daha çok kazandırdığını söyledi. Başaran yaklaşık yüzde 110 getiri sağlayan borsa ve yüzde 163 değerlenen Euro'nun, gayrimenkulden daha az kazandırdığını ifade etti.

Dolar'ın söz konusu dönemde yüzde 226 artış kaydettiğini bildiren Başaran "Gayrimenkulde metrekare fiyatları Kadıköy'de yüzde 291, Beşiktaş'ta yüzde 288, Bakırköy'de yüzde 272, Sanyer'de yüzde 259, Zeytinburnu'nda yüzde 241 ve Küçükçekmece'de yüzde 224 yükseldi. Ortalamanın üzerinde fiyat artışı yaşanan diğer ilçeler ise yüzde 222 ile Bağcılar, yüzde 212 ile Maltepe, yüzde 204 ile Kartal ve yüzde 180 ile Ümraniye oldu. Gayrimenkul yatınmı, piyasalardaki dalgalanmalara karşı alternatif arayan yatırımcılar için güvenli bir liman olmaya devam edecek" dedi.

Star Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181