İstanbul'dan Ege Bölgesi'ne göç edenlerin sayısı arttı!
1960 - 70'li yıllarda aldığı yoğun göçle nüfusu birçok Avrupa ülkesinden bile yüksek hale gelen İstanbul, artık göç verir hale geldi. Tersine göçte en çok tercih edilen bölge ise Ege oldu. RE/MAX Türkiye'nin güncel verilerle hazırladığı çalışmaya göre, geçen 3 yılda İstanbul'dan Ege Bölgesi'ne göç edenlerin sayısında ciddi bir artış görülüyor. Ege Bölgesi'nde en çok tercih edilen yerlerin başında ise Marmaris, Bodrum ve İzmir Karaburun geliyor. Bu bölgelere en çok 45-50 yaş grubu arasındaki kişiler göç ediyor. İstanbul'dan Ege'ye göç edenler genellikle kiralama yapıp bölgeyi tanıdıktan sonra satın alma tercihini kullanıyor.

MÜSTAKİL VE BAHÇELİ
Marmaris'in köyleri son dönemde yoğun ilgi görüyor. Marmaris'te köylerde yaşamak isteyenler genellikle arsa alıp kendi evlerini inşa etme yoluna gidiyorlar. Marmaris'in merkezine göç edenlerin ilk tercihi bahçeli villalar oluyor. Marmaris emlak piyasası geniş fiyat aralığıyla dikkat çekiyor. Son dönemde bu hareketin de etkisiyle emlak piyasasında yaşanan hareketlenme konut fiyatlarına da yansımış durumda.

Fiyatlar son dönemde yıllık ortalama yüzde 30-35 bandında artış gösterme eğiliminde. Marmaris'in merkezinde, 2+1 yeni daireler 600 bin lira, müstakil yeni villalar ise 2 milyon liradan alıcı bulabiliyor.

BODRUM'DA TERCİH KİRALIK
İstanbul'dan göç etmek isteyenlerin bir diğer favorisi ise Bodrum. Bodrum'daki satılık konutlar diğer Ege sahil kasabalarına göre daha yüksek bir fiyat bandında seyrediyor.

Bu sebeple de Bodrum'a gitmek isteyenlerin öncelikli tercihi kiralık konutlar oluyor. Satışların stabil bir eğilim gösterdiği Bodrum'da kiralık konut piyasası hareketli bir dönemden geçmeye devam ediyor. Kiralık konutların ortalama fiyat bandı İstanbul'daki konutların üzerinde bir eğilim sergiliyor. Bodrum kiralık konut piyasası, İstanbul'dan ortalama yüzde 20 oranında daha yüksek fiyat aralığında seçenekler sunuyor.

Bodrum'a göç edenler genellikle Bodrum'un kalabalığı ve gürültüsünden uzak fakat deniz ve alışveriş merkezlerine yakın yerleri tercih ediyor. En çok ilgi çeken konutların başında deniz manzaralı, şehre yakın yerlerdeki köy evleri geliyor.

YOĞUN TALEP
RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, İstanbul'dan Ege Bölgesi'ne yaşanan göçün son üç yılda hızlandığına dikkat çekti.

Son dönemde büyükşehirlerden, özellikle de İstanbul'dan Ege Bölgesi'ne ciddi anlamda talep gelmeye başladığını ifade eden Goldştayn, "Büyükşehirlerdeki giderek artan trafik, hava kirliliği ve nüfus artışı insanları böyle bir karar almaya yönlendiriyor. Ege Bölgesi ciddi yatırım fırsatları da sunuyor. Bu bölgelerden alınan uygun fiyatlı konutların orta ve uzun vadede yatırımcısına kazandıracağını söyleyebiliriz" dedi.

KARABURUN HAREKETLİ
İstanbulluların göç ettiği bir diğer yer de İzmir Karaburun. RE/MAX Türkiye verileri, İstanbul'dan İzmir Karaburun'a yaşanan bu hareketin geçtiğimiz 3 yılda yaklaşık yüzde 50 arttığını gösteriyor. Karaburun, gerek coğrafi konumu gerekse de uygun fiyatlar sunan emlak piyasası sebebiyle tercih ediliyor. Karaburun'da İstanbul'daki standart bir daire fiyatına bahçeli bir yazlık almak mümkün.

Yeni Asır

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181