İstanbul'un altyapı yatırımları ile değerlenen bölgesi; Beykoz
İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün yapımından sonra hızlı bir kentleşme sürecine giren Beykoz'a kamu yatırımları devam ediyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün tamamlanıp hizmete girmesiyle birlikte bölge yatırım açısından çok daha cazip bir konuma yükseldi. Beykoz, inşaatı başlanan ve yapımı önümüzdeki senelerde tamamlanacak olan kamu yatırımlarıyla da dikkat çekiyor. 2019 yılından sonra açılması planlanan Üsküdar-Beykoz metro hattıyla birlikte raylı sistem Beykoz'a kadar ulaşacak.

'BÖLGEYE GÜVENİYORUZ'
Beykoz'da yer alan Çubuklu İstinye arasında yeni yılın ilk aylarında devreye girecek arabalı vapur hattıyla İstanbul'un iki yakası arasındaki yolculuk 7-8 dakikaya inecek. Bu yatırımların da bölgeye olan ilgiyi daha da artıracağım ve önümüzdeki dönemde bölgedeki konut fiyatlarının yükseliş göstereceği gözlemleniyor. Bölgede ciddi bir arsa stoku olduğu bilinen Nef in Satış ve Pazarlama Direktörü Selçuk Çelik de bölgenin gelişimine güvendiklerini dile getiriyor. Çelik, yapılan altyapı yatırımlarıyla ve hayata geçecek markalı konut projeleriyle birlikte bölgede değer artışı yaşanacağını belirtiyor.

Çelik, "Beykoz'da TEM'e yakın, ulaşımı kolay, Boğaz manzaralı yerlerde şu anda arsalar 2 bin dolardan el değiştiriyor. Konut projeleri tamamlandığında ise, Karhtepe bölgesi ve civarında, dairelerin metrekare fiyatı 7 bin dolar civarından satışa çıkacak" diye konuştu. Beykoz'da Elysium Es Beykoz projesini hayata geçiren Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eşbaşkanı İsmail Hakkı Altun ise, şu anda bölgedeki konutların metrekaresi 4 bin dolar seviyelerinde satışta olduğunu belirtiyor. Altun, bölgede bir iki sene içersinde metrekare fiyatlarının ise 14 bin TL mertebelerine çıkacağını öngörüyor. 

İLÇEDE FİYATLAR 5 YILDIR ARTIYOR
Eva Gayrimenkul Değerleme Beykoz'da markalı konut piyasasının aktif olarak 2004 yılında başladığını ve yaklaşık 10 firmanın rekabet ettiğini belirtiyor. Firma, bölgenin 'Özel Proje Alanı' ilan edilmesiyle birlikte son birkaç yılda çok sayıda yatırımcının arsa toplamaya başladığını belirtiyor. Era Gayrimenkul Değerleme ise, bölgede metrekare büyüklüğündeki daireler ölçüt alındığında konut satış fiyatlarının son 12 yılda yüzde 208 oranında artış gösterdiğini belirtiyor. Firma, 2003 yılında 123 bin seviyesinde olan fiyatların 2008 yılına kadar sürekli yükseldiğini ve 218 bin'lere ulaştığını kaydediyor. 2009 yılında konut fiyatlarında düşüş gözlemlendiğini belirten Era Gayrimenkul, fiyatların 2010 yılından başlayarak 2016 yılına kadar sürekli yükselerek 381 bin TL'nin üzeri rakamlara ulaştığını söylüyor.

Erdem AKTÜRK/Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181