İstanbul'da uzun vadeli yatırımın adresi Sultanbeyli oldu!
AYİDER (Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği) Başkanı Melih Tavukçuoğlu, Sultanbeyli ilçesinin giderek cazibe merkezi olduğunu söyledi. Tavukçuoğlu'na göre bunun arkasında son yıllarda ilçeye yapılan yatırımların payı yüksek. Tavukçuoğlu, "TEM otoyolu bağlantısı, 3. Köprü bağlantı yoluna yakınlığı, 3 metro hattının ilçeden geçecek olması, İstanbul-Ankara hızlı treni, otobüs, minibüs gibi toplu taşıma araçlarının yaygınlığı gibi etkenler, ilçenin yıldızını parlatıyor. Yani Sultanbeyli tüm ulaşım hatlarının merkezinde" dedi. Sultanbeyli'de şu an evlerin metrekare fiyatları 2 bin liradan başlıyor. İlçede son 10 yılda konut fiyatları yüzde 15, kira fiyatları ise 2 kat arttı. Tavukçuoğlu, ilçede yatırım geri dönüş sürecinin yine son 10 yılda 19 yıldan 13 yıla düşmesinin, bölgenin giderek değerlendiğini gösterdiğini söyledi. Artık yatırım aracı olarak en çok konutun tercih edildiğini söyleyen Tavukçuoğlu, "İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olması, en çok konutun İstanbul'da üretilmesi ve şehir merkezinde arsa stoğunun bitmiş olması gibi bir dizi etken, Sultanbeyli gibi birçok ilçenin gelişmesini sağlıyor" dedi. Bölgenin kısa vadeli yatırımdan ziyade uzun vadeli yatırım yapmak isteyenler için doğru bir adres olduğunu belirtti. 

Sur Yapı Başkanı Altan Elmas: GELİŞİMİNİ KANITLADI
Sultanbeyli, 3. Köprü'ye yakın, Kuzey Ormanları ve TEM otoyolunun yanı başında. Birçok yeni kamu yatırımı var. Ayrıca yeşil alanları bol. Stresli yaşamdan sıkılan insanların tercihi. TÜİK verilerine göre, konut satışları 2016nın ilk 5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50'nin üzerinde arttı. Bu veri bile ilçenin gelişimini kanıtlıyor.

Sinpaş Yapı'dan Ayla Nihal Genç: YATIRIMCI İÇİN FIRSAT VAR
Sultanbeyli, Sinpaş Yapı için ayrı bir önem taşıyor. Çünkü bölgede yatırım yapan inşaat firmalarının başında geliyoruz. Sultanbeyli bugün hem yaşam hem yatırım kazancı anlamında dikkate değer bir bölge. İstanbul'da son yıllarda konut fiyatlarının en fazla arttığı bölgelerin başında. Bölge, konut sahibi olmak isteyenlere büyük fırsatlar sunuyor.

Şebnem BER/Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181