İstanbullu Urla ve Didim'de konut fiyatlarını arttırdı!
Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, kabaklık şehir yaşamından kaçarak İzmir'e göç eden İstanbul ve Ankaralıların en fazla Urla'yı tercih ettiğini belirterek, "Sıfır ve ikinci el konut piyasasında Urla önemli bir artış yaşadı. Kent merkezine, Çeşme'ye ve denize olan yakınlığı, düşük yoğunluktaki yerleşim dokusu, bu ilçenin tercih edilmesinin en önemli nedenleri arasında" dedi.

İzmir genelinde kiralık ve satılık yeni konut fiyatları geçen yıla göre ortalama yüzde 10-15 oranında artarken, bu oranın Urla'da genellikle villaların yoğun olduğu Kekliktepe bölgesinde yüzde 60'lara dayandığını kaydeden Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, Çeşmealtı bölgesinde artış oranının yüzde 50-55, Kalabak'ta ise yüzde 35'lere yükseldiğine dikkat çekti.

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır ile İzmir Ticaret Odası Emlak Danışmanlığı Komitesinin Meclis Üyesi Reşat Budak son ı yılda turizmdeki hareketliliğin başta Urla olmak üzere Aydın ve Didim'deki yazlık fiyatlarını artırdığını belirtti. Ege ve Akdeniz'deki yazlık fiyatlarının normal gayrimenkullerden daha fazla artmasında turizmdeki hareketliliğin önemli olduğunu aktaran Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, artış oranlarının konuma göre yer yer ortalamanın 2-3 katına kadar çıktığını vurguladı.

Urla'da yüzde 60 artış
İzmir genelinde özellikle son bir yılda satılık ve kiralık konut fiyatlarının ortalama yüzde 10-15 civarında arttığına dikkat çeken Nasır, Çeşme'nin ardından turistler için gözde hale gelen Urla'da bu artış rakamının yüzde 60'lara dayandığını açıkladı. Kentin, gayrimenkul sektöründe Türkiye'nin en dinamik illerinden biri olduğunu söyleyen Nasır, "Deniz ve doğası, sosyal ve kültürel yapısı, turizm potansiyeli, son dönemde gerçekleşen İstanbul-İzmir Otoyolu, İzmir-Antalya Otoyolu, İzmir-Ankara Hızlı Treni gibi altyapı yatırımları da konut sektörüne pozitif yansıdı. Bunun sonucunda da son bir yılda il genelinde satılık ve kiralık konut fiyatlarında en çok artış, turistlerin gözdesi olan Urla'da yaşandı" diye konuştu.

Satılık ve kiralık
Kalabalık şehir yaşamından bunalarak İzmir'e göç eden İstanbul ve Ankaralıların en fazla Urla'yı tercih ettiğini aktaran Nasır, "Sıfır ve ikinci el konut piyasasında Urla önemli bir artış yaşadı. Urla'nın İzmir kent merkezine, Çeşme'ye ve denize olan yakınlığı, doğa ile uyumlu düşük yoğunlukta yerleşim dokusu, kent merkezi ile olan güçlü ulaşım bağlantısı bu ilçenin tercih edilmesinde en önemli nedenler arasında" ifadelerini kullandı. İzmir genelinde satılık ve kiralık yeni konut fiyatlarında geçen yıla göre ortalama yüzde 10-15 artarken bu oranın Urla'da genellikle villaların yoğun olduğu Kekliktepe bölgesinde yüzde 60'lara dayandığını kaydeden Nasır, Çeşmealtı bölgesinde ise artış oranının yüzde 50-55, Kalabak'da ise yüzde 35'lere yükseldiğine dikkat çekti.

İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Reşat Budak ise İzmir'in ardından Aydındaki yazlık fiyatlarının da bir önceki seneye göre yükselişte olduğunu belirtti. Aydında özellikle Didim'in öne çıktığını açıklayan Budak, geçmiş dönemde yabancı turistlerin yaygın olarak tercih ettiği Didim'de halen yaz döneminde yaşayan birçok yabancı turist bulunduğunu söyledi. Son bir yılda özellikle Altınkum ve Efeler bölgesinde yeni konutlarda yüzde 25-35'lik bir fiyat artışı yaşandığını dile getiren Budak, yeni konut fiyatlarındaki artışın en önemli sebebinin bölgedeki imarlı arsa arzının azalması olduğunun altını çizdi. Budak, "Arsa fiyatlarında ise benzer bir artış Denizköy bölgesinde yaşandı. Bu bölgede 2016-2017 yılları arasında arsa fiyatlarında ortalama yüzde 40-50'lik bir artışı görebiliyoruz" diye konuştu.

Yeni Bakış Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181