İşte amorti süresi en kısa ilçeler!
İstanbul'da konuta yatırımda amorti süresi en kısa ilçeler Beyoğlu, Eyüp ve Küçükçekmece oldu. Konutun kira geliriyle satış bedelinin en uzun sürede ödendiği ilçeler ise Bakırköy, Beşiktaş ve Beykoz olarak belirlendi. I İstanbul'da konut değerini "amorti" etme süreleri ilçelere göre değişirken ortalaması en kısa olan ilçeler 10,9 yıl ile Beyoğlu, 11,8 yıl Eyüp ve 13,9 ile yıl Küçükçekmece. Konutun kira geliriyle kendi bedelini en uzun sürede ödediği ilçeler ise 26,1 yıl ile Bakırköy, 26 yıl ile Beşiktaş ve 25,20 yıl ile Beykoz. Gayrimenkul üzerine araştırmalar yapan ve rapor yayınlayan bilgi şirketi REIDIN'in ilgili raporundan elde edilen verilere göre, İstanbul'da konut amorti süreleri ilçelere göre değişiyor.

EYÜP 11,8 YIL İLE 2.SIRADA
Amorti sürelerinin kısalığı ilçeler arasında değişiklik gösterirken zaman zaman sıralama da değişebiliyor. Son araştırmalara göre İstanbul'da kendisini kira geliriyle en hızlı zamanda ödeyen, amorti süresi en kısa olan ilçelerin başında 10,9 yıl ile Beyoğlu geliyor. Beyoğlu ilçesini 11,8 yıl ortalamasıyla Eyüp takip ederken, amorti süresinin Küçükçekmece'de 13,9 yıl, Esenyurt'ta 14 yıl, Bağcılar'da ise 14,22 yıl olduğu görülüyor.

34 İLÇEDE 15 YILIN ÜZERİNDE
İstanbul'un 39 ilçesinden 35'inde amorti süresinin 15 yılın üzerinde olduğu belirlendi. Ataşehir'de 15,5 yıl olurken, onu 15,7 ile Zeytinburnu, 16,9 ile Şişli, 17,1 ile Bayrampaşa ve Avcılar, 17,2 ile Fatih ve Beylikdüzü, 17,8 ile Bahçelievler, 17,3 ile Sancaktepe, Güngören ve Gaziosmanpaşa, 18 ile Kartal ve Kağıthane, 18,06 ile Pendik, 18,1 ile Sultanbeyli, 18,5 ile Şile, 18,7 ile Esenler, 19 ile Maltepe ve 19,5 yıl ile Tuzla izliyor. Konutun kira geliri ile kendini en uzun sürede ödediği ilçelerin başında ise Bakırköy ve Beşiktaş geliyor. Bakırköy'de amorti süresi 26,1 iken, bu sürenin Beşiktaş'ta 26, Kadıköy'de 25,9, Beykoz'da 25,20 yıl olduğu görülüyor.

BAKILAN İLK KRİTER
Coldwell Banker Türkiye Başkanı Gökhan Taş, yatırım için gayrimenkul almayı düşünenlerin ilk baktığı kriterlerden birisinin amorti süresi olduğunu belirtti. Taş, verilere göre yatırım yapmak isteyenlerin Beyoğlu'nu tercih edebileceğini kaydederek, şehir merkezindeki konutların avantajlarından birisinin de konutun istenildiği zaman satılması olduğunu söyledi. Taş, özellikle ticari gayrimenkullerde amorti süresinin konuttan daha düşük olduğunu belirterek, "Amortiye göre yatırım yapılacaksa ticari tercih edilmelidir" dedi.

Karar Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181