İşte İstanbul Altın Aks bölgesi ve detayları!
Turyap Holding'e Pazarlama ve Satışdan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak danışmanlık veren Bilge Özdemir; U Mevsim takipçileri için, İstanbul Avrupa Yakası'nın dikkat çeken bölgelerinden biri olan Basın Ekspresin rakibi Altın Aks'ın çizgisini takip ederek bölgenin gelişen yüzünü ziyaret edip Altın Aks & projelerin analizi ve öngörülerinde bulundu... 

E-5 ile TEM'i birbirine bağlayan ve Kuzey otoyolunun ana güzergahı olan Mahmutbey -Atatürk Havalimanı Bağlantı yolu Basın Ekspres olarak bilinir. Basın Ekspres ile gündeme yerleşen bölgede geliştirilen projeler;
-Güneşli
-İkitelli
-Yenibosna
-Bahçelievler
-Küçükçekmece gibi farklı konum tanımlamalarda bulunmaktadır. Yönünü Yeşilköy ve Ataköy'den alan Bölge; Küçükçekmece'nin değişen ve gelişen modern yüzü Altın Aks tanımlaması ile Basın Ekspres'e rakip olarak konumlanmaktadır. Altın Aks, uluslararası ticaret, kongre, fuar, eğlence, dinlence, konaklama, kültür, turizm, finans ve yerleşim/yaşam dünyasının önemli adres olma yolunda hızla ilerlemektedir.

Erişilebilir, ulaşılabilir Altın Aks
İstanbul'da bir bölgen kaderini/geleceğini etkileyen en önemli unsurlardan biri ulaşım ağıdır. Altın Aks'ı farklı kılan hava, kara, deniz erişim ağlarına entegrasyonu ve yer altıyer üstü farklılıklarıdır. Bunlardan bazıları:

Marmaray Hattı: Halkalı-Sirkeci tren hattının yenilenmesi olarak da düşünülecek olan bu proje 2018 yılında tamamlanması planlanmaktadır. Yenikapı üzerinden Marmaray hattının devamı olacak olan yatırım altın aks için büyük kazanım olacaktır.

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı: 9.4 km uzunluğundaki Bağcılar (Kirazlı) - Küçükçekmece (Halkalı) metro hattında toplamda 9 istasyon olacaktır. Bu istasyonlardan 4'ü Altın Aks çevre sınırlarındadır. Yatırım tamamlandığında iki ilçe arasındaki ulaşım 14 dakika gibi kısa bir sürede yapılacaktır. Yatırımın 2019 yılında tamamlanması planlanmaktadır.

Mahmutbey-Halkalı-Bahçeşehir Metro Hattı: 14 km uzunluğundaki Mahmutbey-Halkalı-Bahçeşehir metro hattında toplamda 7 istasyon olacaktır. Bu istasyonlardan 3'ü altın aks çevre sınırlarındadır. Yatırım tamamlandığında iki ilçe arasındaki ulaşım 21 dakikada yapılacaktır. Yatırımın 2020 yılında tamamlanması planlanmaktadır.

Ataköy-İkitelli Metro Hattı: 13 km uzunluğundaki Ataköy-İkitelli metro hattında toplamda 12 istasyon olacaktır. Bu istasyonlardan 2'si Altın Aks çevre sınırlarındadır. Yatırım tamamlandığında Ataköy ve İkitelli arasındaki ulaşım 19,5 dakikada yapılacaktır. Yatırımın 2020 yılında tamamlanması planlanmaktadır.

Havaray: Atatürk Havalimanından Başakşehir Başak Konutları arasında yapılması planlanan Havaray Altın Aks'a hayat verecek toplam 7 duraktan oluşan hattaki 3 istasyon Altın Aks çevre sınırları dahilinde olacaktır.

Zeytinburnu-Halkalı Gümrüğü Marmaraya Hattı: 21 km uzunluğundaki Zeytinbumu- Halkalı Gümrüğü Marmaray hattında toplamda 9 istasyon olacaktır. Bu istasyonlardan 4'ü Altın Aks çevre sınırlarındadır. Eski HalkalıSirkeci tren hattının yerine yapılacak olan yatırımın 2016 yılında tamamlanması planlanmaktadır. Ofis gelişiminde Maslak, konut gelişiminde Bağdat Caddesi referans ve tanımlandırılmaları ile ifade edilen bölge kendi çizgi ve tarzını ortaya koymaktadır. İstanbul'un ikincil ofis bölgesi olma yolunda hızla ilerleyen bölge, son yıllarda önemli bir ofis üssü olmuş durumda. Bölgede tekstilcilerden lojistikçilere kadar farklı şirketler ofislerini konumlandırırken, yeni ofis projelerinin de A sınıfı olarak planlandığı Altın Aks'da Rekabet Kurumu "2^ faaliyetlerini Prime İstanbul ^ projesi, Prime Ofise katında sürdürmektedir.

 Konut tanımını büyüklükleri ve hizmet tanımı ile aile residans kavramına taşıyan Altın Aks üzerinde konumlu projeler yarışında;
-Prime İstanbul
-Karat - 34
-Toya Moda
-Fortis İstanbul
-Port Royal önemli yer teşkil etmektedir.  

Aile Residans Kavramı ile geliştirilen proje tercihlerinde; 1+0,1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 konut alternatifleri; Yurtdışından ve yurt içinden farklı talep yapısına yönelmektedir.

Yurtdışından: İstanbul Avrupa yakasının yeni merkezi olarak nitelendirilen Altın Aks, çevreye yakınlığı ile yabancılar tarafından tercih edilmektedir. Gözlemlerimiz yabancı talep yapısında tercihi;
-Konutun kullanılmadığı dönemde; kiralanabilir olması
-Konut aidatının hesaplı olması
-Kullandığı zaman sportif alanlara hesaplı bedel ödemesi 
-Yerleşim ve yaşam döndüsü içinde;
-Sağlık
-Güvenlik
-Consiage
-Yiyecek
-İçecek
-Servis hizmetlerinin olması etkilemektedir.

Yurt içinden: İstanbul dışı talep yapısını 2 farklı kategoriye ayırmak mümkündür. Şirket talepleri ve bireysel talepler. Şirket ve bireysel talepler; İstanbul gece konaklama taleplerinde belli gün sayısını aşan şirketler/bireyler gayrimenkul alımına yönelmektedir. Beyaz yakalı yaşam tercihine yönelen bölge tercihinde; genç, yeni evli, yanlız, yaşlı yaşam ve yatırım tercihleri geniş bir yelpaze oluşturmaktadır.

Projeler büyüklüklerine göre; AVM, Konut, Kongre, Fuar, Ticari Alan/Mağaza, Ofis ve Otel kavramını taşımaktadır. Altın Aks fiyat aralıkları proje kalite/fiyat dengesi ve sunmakta olduğu olanaklara göre değişmektedir. Bunlar ; 
-Yeni başlayan projeler: 5.500-7.500 TL/M2
-Yerleşim sürecindeki projeler: 6.000-11.500 TL/M2 aralığında yer bulmaktadır.

ALTIN AKS PROJELERİ:
KARAT-34 İSTANBUL: Doğa Şehircilik-Baş Yapı & Emlak Konut GYO tarafından geliştirilen projede; ofis, ticari üniteler ve rezidanslar yer almaktadır. Konut tiplerinin 1 +0, 1 +1, 2+1, 3+1, 4+1 'e değiştiği projede yerleşim süreci Haziran 2018 olarak planlanmaktadır.

FORTİS İSTANBULYiğit Group imzasını taşıyan projede yerleşim süreci başlamıştır. Konut Tiplerinin 1+0,1+1, 2+1, 3+1, 4+1 'e değiştiği projede rezidansların yanısıra mağazalar yer almaktadır.

TOYA MODA: Toya Grup tarafından geliştirilen site yaşam sürecine ev sahipliği yapmaktadır. Rezidans ve mağazaların yer aldığı site yaşamı 1+0, 1 +1, 2+1, 3+1 'e farklı konut alternatifleri sunmaktadır.

PORT ROYAL: Babacan Holding tarafından geliştirilen projede, mağazalara, Family Royal; 2+1, 3+1, rezidans, Active Royal; 1+1 rezidans, Gold Royal; home-office alternatifleri eşlik etmektedir.

PRİME İSTANBUL: Saraylı Grup tarafından dünyada, Pullman ve Mercure markaları ile işletilen en büyük tesislerden biri olan Prime İstanbul Kompleksi, 3.000 m2'lik SPA ve VVelIness alanı, 60 farklı üniteden oluşan 5.000 kişilik çok amaçlı bir Performance & Convention Center, ofis alanlarını bünyesinde bulunduruyor.

Kompleks içinde yer alan ve 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ağırlıklı rezidans daireden oluşan Prime İstanbul Residences'ın özellikle Pullman ve Mercure otellerde konaklayan yurt içi ve yurtdışından gelen talep doğrultusunda oteller bütününde Apart olarak değerlendirilme planından vazgeçildiği ve dairelerin satışa sunulması planlandığı belirtiliyor.

Bölgesel gelişim paralelinde ve azalan toprak arzı ile yıllık %15-20'ler seviyesinde Altın Aks marka değerinin getirişi olmasını öngörüyorum. Farklı sosyal, sağlık, sportif, eğlence ve dinlence alternatifleri sunan proje alternatiflerinin değerlendirilmesini öneriyorum. Altın Aks markası artık çok konuşulacak...

Bilge Özdemir / 4 Mevsim Bahçeşehir Dergi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181