İzmir'de konut talebi hızla artıyor!
İzmir- İstanbul Otoyolu ve Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı gibi dev ulaşım projeleriyle hızlı bir çıkış yapan İzmir'de konut talebi hızla artıyor. Buna paralel olarak inşaat sektörünün hızla geliştiği kentte, konut fiyatlarındaki artış da hız kesmiyor.

İstanbul başta olmak üzere diğer kentlerden hızla yatırımcı çeken İzmir'de Türkiye'nin dev inşaat şirketlerinin projeleri birbiri ardına yükseliyor.

Merkez Bankası'nın Konut Fiyat Endeksi (KFE) verilerine göre, 2017'nin Kasım ayında konut fiyatları İzmir'de bir önceki aya göre yüzde 0,86, bir önceki yılın aynı ayına göre de 19,40 oranında artış gösterdi. İstanbul'dan sonra konut fiyatlarının en yüksek olduğu il olan İzmir'de, önümüzdeki yıllarda konut fiyatlarının İstanbul'la yarışacağı tahmin ediliyor.

'TALEP ARTACAK'
Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, İzmir'de inşaat sektörünün 2018'de de büyümesini sürdüreceğinin tahmin edildiğini aktardı. Özen İnşaat Genel Müdürü Zeki Ünver ise "2018'de İzmir inşaat sektörü büyümeye devam edecek" dedi.

İnşaat sektöründe ülke genelinde yaşanan küçülmeye karşın İzmir'de farklı bir tablonun bulunduğunu aktaran Ünver, "İzmir- İstanbul Otoyolu ve Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı ulaşım projelerinin de tamamlanmasıyla birlikte İzmir ilimizde büyük talepler oluşacaktır. Aynı zamanda İzmir gayrimenkul fiyatları 2019'da nerdeyse İstanbul'u yakalayacaktır" diye konuştu.

ARAP YATIRIMCI ETKİSİ
Ünver, özellikle son 2 yıldır yüzde 5 oranında göç alan İzmir'de konut fiyatlarının hızlı bir şekilde yükselişe geçtiğini belirterek şunları söyledi: "Türkiye'de İstanbul'dan sonra konut fiyatlarının en yüksek olduğu ikinci şehir olan İzmir'de Arap yatırımcılarında gelmesi ile 2020'de İstanbul fiyatlarını bile geçebilir. Yatırımcılar İzmir'de konut yatırımı yaparak doğru bir adım atmış olurlar. Şirket olarak 2000 yılından 2015 yılına kadar satmış olduğumuz konut sayısını 2015 ile 2017 senesi arasında aynı rakamlara ulaştık, bu oranlar gittikçe yükselecek gibi gözükmektedir."

Yavuz Karaman / Yeni Asır

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181