İzmir'de metro güzergahındaki konutların fiyatları son 1 yılda yüzde 21 arttı!
Son dönemde konut satışlarının ve fiyatlarının hızla arttığı İzmir'de sektörün önemli kaldıraçlarından biri de metro hattı oldu. Kentte, metro hattı üzerindeki konutların fiyatları bir yılda ortalama yüzde 21 oranında arttı. Bazı bölgelerde değerlenme oranın yeni metro hatlarıyla daha da artması bekleniyor.

ORTALAMADAN YÜKSEK
Endeksa Pazarlama ve Satış Grubu Başkanı Aylin Daylan, İzmir'de metro hattındaki konutların tüm İzmir ortalamasından daha yüksek olduğunu söyledi. İzmir'de mevcut metro hattı güzergahındaki konutların ortalama metrekare satış fiyatının 2 bin 667 lira, ortalama konut fiyatının 320 bin 40 lira olduğu bilgisini veren Daylan, "Metro güzergahındaki konutların fiyatları son 1 yılda yüzde 21, son 4 yılda yüzde 98 artış göstermiş durumda. Hattaki konut yatırımının geri dönüş süresi 22 yıl" dedi. İzmir genelinde ise ortalama değerlerle metrekare konut fiyatının 2 bin 569 lira, konut fiyatının 308 bin 280 lira ve konut yatırımının geri dönüş süresinin 20 yıl olduğunu söyleyen Daylan, kent genelinde konut fiyatlarının son 1 yılda yüzde 24, son 4 yılda ise yüzde 78 artış gösterdiğini kaydetti. Yeni eklenen metro hatlarıyla ulaşımı kolaylaşacak olan Narlıdere, Balçova ve Buca'da da konut fiyatlarının arttığını ifade eden Daylan, şu bilgileri verdi:

YENİ HATLAR GELİYOR
"Narlıdere'de ortalama konut metrekare satış fiyatı 4 bin 59 lira, ortalama konut fiyatı 608 bin 800 lira, konut yatırımının geri dönüş süresi 25 yıl. Narlıdere'de konut fiyatları son 1 yılda yüzde 29, son 4 yılda yüzde 86 oranında arttı. Balçova'da ortalama değerlerle konut metrekare satış fiyatı 3 bin 40 lira, konut fiyatı 364 bin 800 lira, konut yatırımının geri dönüş süresi 21 yıl. Balçova'da konut fiyatları son 1 yılda yüzde 21, son 4 yılda yüzde 77 artış göstermiş durumda. Buca'da ise ortalama konut satış fiyatı 2 bin 321 lira, ortalama konut fiyatı 232 bin 100 lira, konut yatırımının geri dönüş 20 yıl. Buca'da konut fiyatları son 1 yılda yüzde 20, son 4 yılda yüzde 84 artış gösterdi."

DAHA DA ARTACAK
Yeni metro hatlarının özellikle konut fiyatlarının henüz çok yüksek seviyelerde olmayan Balçova ve Buca'daki fiyatları etkileyeceğini öngördüklerini kaydeden Daylan, "Endeksa'nın tüm Türkiye'de yaptığı analizlerde konut fiyatlarını en fazla etkileyen unsurların ulaşım ve altyapı projeleri olduğu görülüyor. Pek çok farklı ilde bunun örneklerini görmemiz mümkün" dedi.

Yeni Asır

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181