'İzmir gayrimenkul sektörü önümüzdeki yıl daha hızlı büyüyecek!'
Yücesoy Mühendislik Yönelim Kurulu Başkanı Cem Yücesoy, kenlte gerçekleştirdikleri çalışmalar ve hayata geçirecekleri projeler hakkında bilgiler verdi. "Firmamız Yücesoy Mühendislik 1989 yılında babam Cemal Yücesoy tarafından proje firması olarak kuruldu. 1991 yılında inşaat firmasına dönüştü ve ilk inşaatlarına başladı" diyen Yücesoy, "90'lı yıllarda Rusya, Almanya ve Çeşme'de önemli inşaat taahhütlerini gerçekleştirdik. 2004 yılında ben de firmamızda çalışmaya başladım. 2008 yılına kadar birçok hayırsever okulu, yurt, ticari bina, otel, fabrika, hastane inşaatları yaptık. 2008 yılında gayrimenkul geliştirme sektörüne adım atarak konut projeleri geliştirmeye başladık. Buca üniversite bölgesindeki ilk 1 +1 konutları biz ürettik" dedi.

Modern banliyö kenti aday
2008-2012 yılları arasında bu bölgede 550 konut ürettiklerini de sözlerine ekleyen Yücesoy, "Bu süreçte bölgedeki 1 + 1 dairelerimizin fiyatları 120.000 TL'ye kadar yükseldi. Bölgenin değerlenmesine çok önemli katkılarımız oldu. 2012 yılının Mayıs ayında ise Karşıyaka örnekköy'de 170 adet 3 + 1 konuttan oluşan Park Yücesoy Karşıyaka projesine başladık ve projeyi 2015 sonunda tamamladık. 2014 yılında ise lise arkadaşım Mehmet Cem Şişman ile Seyrekköy'ü keşfettik, önce proje ortaklığı ile başlayan süreçte Mehmet Cem de şirketimize katıldı. Studiocity projesinin ilk etabı 2014'ün Haziran ayında başlayıp 1 senede teslim edildi. Proje 300 konut ile başlayıp 1600 konutluk bir büyüklüğe geldi. Seyrek projemizdeki konutlar 2 senede yüzde 85 değer kazandı ve bölgedeki üniversitesinin kapatılmasına rağmen hızla değer kazanmaya devam ediyor. Bunun 2 nedeni var; birincisi bölgedeki kampüse Bakırçay Üniversitesi kuruldu ve bu devlet üniversitesi bölgenin gelişimi için önemli bir potansiyel oluşturuyor. İkincisi ise Studiocity çarpık kentleşmenin yoğun olduğu İzmir'de az katlı, çok bahçeli bir hayat tarzı sunarak İzmir'in modern banliyö kenti olmaya aday durumda. Seyrek Köy'de başladığımız Yücesoy Mahalle projesi ise bu banliyö kentinin premium projesi olacak" dedi.

Olağanüstü değişim yaşanıyor
Bir diğer projelerinin Çiğli'de başlayan 137 konutluk Park Yücesoy Çiğli olduğunu belirten Yücesoy, "Bu proje de lükslüğü ve mimari tarzıyla yeni gelişen Balatçık bölgesinin lider projesi olmayı hedefliyor. İzmir'in kuzeyi bizim için çok önemli. İzmir'de son yıllarda gerçekleşmiş ve gerçekleşecek bütün büyük sanayi ve ticaret projeleri bu sahada yer alıyor, lzban, Çevreyolu, Manisa-Menemen Dubleyolu, İzmirÇanakkale-lstanbul otobanı, 2. Havalimanı projeleri de bu bölgede gerçekleşti ve gerçekleşecek. Foça, Dikili, Çandarlı ve Ayvalık gibi merkezlerdeki gelişme ise bölgenin turizm değerine büyük katkı sağlıyor. Bu gelişimin merkezinde bulunan Menemen gelişen kuzey Ege'nin başkenti olmaya aday konuma geldi. Bölgede olağanüstü bir değişim söz konusu ve değişim ile uzun yıllar sürecek bir değer artışının başlangıcındayız. Bölgedeki Seyrek ve Çiğli projelerimizle 200 milyon TL değerinde yatırım gerçekleştirdik. Şimdi ise Aralık ve Ocak ayında açıklayacağımız 2 yeni projemizle 200 milyonluk TL daha yatırım yapacağız. Bölgedeki yatırım büyüklüğümüz 400 milyon TL olacak. Uzun yıllar daha bu bölgede proje geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Faaliyetlerinin sadece Kuzey İzmir ile kısıtlı olmadığını da sözlerine ekleyen Yücesoy, "2017nin Şubat-Mart aylarında Yeni Bornova bölgesinin en değerli lokasyonunda 200 konutluk bir rezidans projemiz başlayacak. Güzelbahçe, Urla ve Çeşme'de ise arazi alımları yaptık ve arazi geliştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu. I :

Yeni Asır Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181