İzmir konut satışı son 1 ayda yüzde 20 arttı!
Konut sektörünün parlayan yıldızı İzmir, faiz indirimleri ve İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangaziİzmir Otoyolu Projesi'nin sona yaklaşmasıyla birlikte cazibesini daha da artırdı. Konut satışlarında son 1 ayda yüzde 20 artış görülürken, İstanbul'dan gelen talepler dikkat çekiyor. Yatırımcıların hem yazlık hem kışlık olarak kullanılan, otopark sorunu olmayan Harmandalı ve Ulukent gibi giderek değerlenen bölgelerdeki yeni konutlara ilgisi artıyor.

YÜZDE 30 ARTIŞ GÖRÜLDÜ
Son 5 yılda İzmir'deki konut satışlarının yüzde 30 arttığını belirten gayrimenkul danışmanları, yatırımcı ilgisinin Bayraklı'daki ofis projelerine yoğunlaştığını, Bornova-Yeşilova hattında üniversite ve hastane yakınındaki projelerdeki 1+1 ve 2+1 dairelerin de yatırım amaçlı alındığını söyledi. Öte yandan Harmandalı ve Ulukent bölgelerinin yeni inşaat alanlarının dikkat çekici şekilde arttığı bir bölge olduğunu vurgulayan uzmanlar "Üniversitelerin bulunması, en büyük devlet hastanelerinden birinin yapılıyor olması, metro durakları ile ulaşım kolaylığı ve fiyatların nispeten makul oluşu talebin bu bölgeye kaymasında en büyük etken. Harmandalı hattı, Katip Çelebi Üniversitesi ve Bakırçay Üniversitesi ve yapımı süren hastane nedeniyle yoğunlukla 1+1 ve 2+1 daireler de çok talep alıyor. Ayrıca Çeşme hattında yazlık ev talebi devam ediyor. Yeni rezidans projeleri ile özellikle Boyalık ve Ayasaranda bölgesinde 1+1 ve 2+1 otel konseptinde yazlıklar da ilgi görüyor" dedi.

DEĞERLENMEMİŞ BÖLGELER
İstanbul -İzmir arasını 3.5 saate indirecek Gebze -Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin İstanbul'dan İzmir'e bir talep oluşturduğu, bunun da önümüzdeki yıllarda Çeşme'de gayrimenkul fiyatlarında artışa neden olabileceği belirtiliyor. Yatırımcılar için "hem yazlık hem kışlık" olarak kullanabilecek, özellikle otopark sorunu olmayan, yeni yapılan site konseptinde konutların en akıllıca tercihler olacağını kaydeden uzmanlar, şu görüşleri dile getirdi: "Değerini bulmuş, arazi fiyatları çok yüksek bölgelerde yapılacak gayrimenkul yatırımlarından ileriki yıllarda tatmin edici bir prim artışı sağlanamaz. Ciddi bir prim artışı isteniyorsa mutlaka yeni açılan bölgelere yatırım yapmakta fayda var."

ULUKENT BÖLGESİNDE PRİM POTANSİYELİ YÜKSEK
emlak danışmanları, Gaziemir bölgesinin 2009 - 2015 yılları arasında İzmir'in geneline göre yüzde 42 daha fazla değerlendiğini, Ulukent 'in demografik yapısı, ulaşım hatları, okul-hastane- yol gibi altyapı yatırımları ve dinamik yerel yönetim kadrosu ile 5 sene önceki Gaziemir'le büyük benzerlikler gösterdiğini kaydettiler. Değerlenme sürecinin başında olan Ulukent'i geleceğin Gaziemir'i olarak tanımlayan uzmanlar, İzmir genelinde yeni projelerin ortalama metrekare fiyatı 4 bin 500 TL iken, Ulukent bölgesinde bu rakamın henüz 3 bin TL olduğunu belirttiler. Emlakçılara göre bu fiyat farkı Ulukent bölgesinin prim potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor.

Kadir Kemaloğlu / Yeni Asır

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181