Kanal İstanbul güzergahındaki bölgelerin emlak fiyatları son 3 yılda yüzde 100 arttı!
Endeksa Kurucu Ortağı ve CEO'su Görkem Öğüt, son 3 yıldır Kanal İstanbul projesinin güzergahındaki bölgelerin gayrimenkul fiyatlarında yüzde 100 artış görüldüğünü, en yüksek artışın ise Arnavutköy'de olduğunu belirtti. Öğüt, Endeksa. com verilerine göre eylül ayı sonu itibarıyla Arnavutköy'de ortalama konut metrekare satış fiyatının 2.200 TL, konut yatırımının geri dönüş süresinin ise 25 yıl olduğunu söyledi.

BAŞAKŞEHİR İKİNCİ
Kanal İstanbul nedeniyle gayrimenkul değer artışında ikinci sırada Başakşehir'in geldiğini ifade eden Öğüt, "Başakşehir'in Güvercintepe, Şahintepe, Kayabaşı ve Altınşehir mahalleleri proje nedeniyle en fazla değer artışı görülen bölgeler olarak öne çıkıyor. Endeksa verilerine göre Başakşehir'de ortalama metrekare fiyatı 3 bin 275 lira, konut yatırımın geri dönüş süresi 24 yıl" diye konuştu.

M2'Sİ 2.800 TL
Öğüt, mahalle bazında bakıldığında ise Güvercintepe'deki konutların ortalama metrekare fiyatının 1.975 lira olduğunu belirterek, "Konut yatırımının geri dönüş süresi 22 yıl, Şahintepe'de metrekare fiyatı 2 bin 200 lira, yatırımın geri dönüş süresi ise 27 yıl, Kayabaşı'nda 2 bin 800 lira, geri dönüş süresi 25 yıl, Altınşehir'de ise 1.950 lira geri dönüş süresi 23 yıl" şeklinde konuştu.

ESENYURT DA DEĞERLENDİ
Kanal İstanbul'un değer artışı sağladığı diğer iki bölgenin Küçükçekmece ve Esenyurt olduğunu kaydeden Öğüt, Küçükçekmece'deki konutların metrekare fiyatının 2 bin 900 TL , yatırımın geri dönüş süresinin 19 yıl, Esenyurt'ta 2 bin 75 TL ve geri dönüş süresinin 19 yıl olduğunu söyledi.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181