Kartal'a 11 bin yeni konut geliyor!
İstanbul'da emlak piyasasının son yıllarda en hareketli olduğu ilçelerden biri olan Kartal, Anadolu Yakasinın cazibe merkezi oldu. Metro ve Adalet Sarayinın hizmete girmesiyle önemli bir çekim noktası haline gelen ilçede gayrimenkul yatırımları hızla artıyor. E5 ve TEM otoyollarına yakınlığı, Kadıköy-Kaynarca metrosu, Marmaray, hızlı tren, Sabiha Gökçen Havalimanı'nı ve Osmangazi Köprüsünün getirdiği ulaşım avantajı bölgenin, hem üretim hem de talep tarafmda iyi bir alternatif olmasını sağladı. Bölgeye olan ilgi arsa stoku sınırlı ilçede kentsel dönüşümü de beraberinde getirirken müteahhitler fabrika arazileri ve eski lojmanlarda dönüşüm çahşmalarına hız verdi.

İKAMET İSTEYENLER YÜZDE 73
Kartal'ın özellikle kentsel dönüşümde pilot bölgelerden birisi olmasının bölgeyi ilgi çekici hale getirdiğinin altını çizen uzmanlar, ilerleyen yıllarda Kartal'ın Marmara havzasında önemli bir merkez olacağını belirtiyor. Uzun sahil şeridi, Aydos Ormanları, coğrafi konumu, finans merkezi ve kamu yatırımlarına olan yakınlığı, manzarası ve yerel yönetimin yatırımcı dostu yaklaşımı İlçenin yıldızım parlattı. Hah hazırda 36 markah projede 10 bin 935 konutun inşasının sürdüğü Kartal'da ev alan yatırımcıların yüzde 73'ünün bölgeyi oturum için tercih ettiği biliniyor. Son yıllarda en çok değerlenen ve yatmmcısına yüksek prim avantajı sunan bölgelerin başında gelen Kartal'da 2011 yılında konutların metrekare fiyat aralığı bin 500 ile 4 bin 500 lira arasmda değişirken, bugün bu rakam, 4 bin ile 13 bin lira arasmda değişiyor. Daha çok küçük dairelerin tercih edildiği ilçede yükselen projelerdeki konutların yüzde 35'ini 1+1, yüzde 3 3'ünü ise 2+1 ler oluşturuyor.

Teslime özel kampanya
Hanesel Yapı & Demirbaş Yapı ortaklığıyla Aydos Ormanları'nın yanı başında hayata geçirilen projede 'erken teslim' kampanyası başladı. 2018'in Ağustos ayında teslim edilmesi gerekirken bu yıl Eylül ayında sahipleriyle buluşacak konutlar için peşinat ve taksitler oturmaya başlanınca ödenecek. Fiyatların 537 bin liradan başladığı 540 konutluk 360 Kurtköy'de, 2,5+1, 3,5+1,4,5+1,5,5+1 daire tipleri, 4 adet villa bulunuyor. Projede, 12 bin metrekarelik özel okul ve anaokulu da yer alıyor. 

Türk şirketten Kanada'ya 840 milyon dolarlık yatırım
Türkiye kökenli SAMM Developments, Toronto'da 600 milyon dolarlık The Kennedy Condominiums projesinin ardından, yeni bir bir proje daha başlıyor. İş merkezi niteliği taşıyan yeni projenin yatu im maliyeti 240 milyon dolar düzeyinde olacak. Proj ede ofis ile rezidanslardan ve kongre salo- * nundan oluşan toplam 42 bin metrekarelik inşaat yapılacak. Yeni projeyle ilgili bilgi veren Akman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman, yeni projenin tanıtımının Kasım 2017'de yapılacağını ve hemen sonrasında da satışların başlayacağını belirtti. Akman, bu projenin de The Kennedy Condominiums da olduğu gibi Türkiye'de de satışa sunulacağına işaret etti. Şu anda yatırımlar açısından Kanada'ya yoğunlaştıklannı ifade eden Akman, yeni projenin I hem havaalanına hem şehI re yakın olduğunu, Toronto havaalanı üe şehrin arasında, Toronto'nun en prestijli bölgesinde yer aldığını vurguladı.

3. ETAP SATIŞLARI BAŞLIYOR
SAMM Developments'ın 'The Kennedy Condominiums projesinin üçüncü blok satışları da başlıyor. Eylül 2016'da lansmam yapılan projenin inşaatı süren ilk iki bloğunun tamamı satılmıştı. Toronto'nun en büyük projelerinden biri olma özelliğini taşıyan The Kennedy Condominiums'un üçüncü blokunda hafriyat çalışmaları devam ediyor. Projede yer alan 400 dairenin satışları temmuz ayında başlayacak. Türkiye'de de eş zamanlı saüşa sunulacak olan üçüncü etapta teslimler ise 2020'de başlayacak. 4 blokta bin 320 daire, otel ve iş merkezinden oluşan The Kennedy Condominiums projesinde ilk iki etaptaki 670 dairenin yaklaşık yüzde 10'unun Türkiye'den müşteri bulduğuna dikkat çeken Akman, üçüncü etapta da bu beklentide olduklarım kaydetti.

Peşin alımda yüzde 10 indirim 
3S Kale Holding'in Avcılar Firuzköy bölgesinde inşaatına başladığı projede yüzde 20 peşinattan sonra firma bünyesinde 36 ay vade farksız taksit yapılabiliyor. Peşin ödemede yüzde 10 indirim fırsatının sunulduğu projede, fiyatlar 385 bin liradan başlıyor. 2018'in son çeyreğinde teslim edilecek 3S Firuze Konaklarında 523 adet konut ve 45 adet cadde mağazası yer alıyor. 28 bin metrekarelik arazi üzerinde yükselen projede 19bin metrekaresi peyzaj alanı olarak ayrıldı.
 
İSTEYEN İSTEDİĞİ projeyi yapmamalı
İŞ GYO Genel Müdürü Turgay Tanes Türkiye ekonomisi için kritik önem taşıyan gayrimenkul sektörünün yeni bir vizyonla ele alınması gerektiğini söyledi. 

DÜZENLİ YAPILAŞMA
Kent planlaması için standartların belirlenmesi gerektiğini ifade eden Tanes, "Bir belediye Türkiye'nin en iyi mimarlarını bir araya getirerek, o şehrin tarihini de anlatarak 3 - 4 örnek proje çıkarmalı ve gelen gayrimenkul üreticisine de bu alternatifleri sunmalı. İsteyen istediği projeyi yapamıyor olmalı. Düzenli yapılaşmayı sağlamanın başlıca yolu buradan geçiyor" dedi. Gayrimenkul sertifikası uygulamasının daha önce de denendiğini ve başarısız olduğunu hatırlatan Tanes; insanların bu konuda negatif algıya sahip olduklarım ifade etti. Tanes şunları söyledi: "Gayrimenkul sertifikası çok iyi planlanarak halka sunulması gereken bir enstrüman. Şu anda 2.5 sene sonra tamamlanacak bir projeden sertifika topluyorsunuz 3 yıl içinde as li edimi yapmak istediğinizde, örneğin 1+1 daire için, ödediğiniz para ortalama 400 - 450 bin liraya tekabül ediyor. O kadar sürede bu meblağda yatırım yapabilecek biri satış ofisine gittiğinde bir sürü alternatif ile karşılaşıyor, dolayısıyla gayrimenkul sertifikasını tercih etmesine bir sebep yok."

Dönüşüm iyi gitmiyor
Kentsel dönüşümün iyi ve hızlı bir şekilde ilerlemediğini savunan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, "Bu gidişatın yavaş olmasının sebebi; hem aşırı beklenti içinde olan yatırımcılar, hem de hak sahiplerinin yüksek talepleri" diye konuştu. Kentsel dönüşümde mevzuattan kaynaklanan sorunların devlet tarafından çözüldüğünü ancak hâlâ yasal boşluk bulmaya çalışan hırslı oyuncuların olduğuna dikkat çeken Tanes, "Fakat başardı işlerin yapıldığı yerler de var, Kartal örneğinde olduğu gibi" diye konuştu.

2.5 Milyarlık Yatırımda İkinci Halka
EGE Yapı, gelecek üç yıl içinde gerçekleştireceği 2.5 milyar liralık yatırımın Kordon İstanbul projesinden sonraki ikinci halkası olan Premium Ofis Beylerbeyi'ni satışa sundu. Toplam 105 milyon lira yatınm değeriyle üç bloktan oluşan Premium Ofis Beylerbeyi'nde 8 bin 45 metrekare ofis alam bulunuyor. İnşaatının yüzde 70'i tamamlanan projede 200 - 565 metrekare arasında değişen alanlarda farklı ofis alanları ile ticari alanlar yer alırken proje, 2018 yılı Mart ayında teslim edilecek. İstanbul Boğazı'na çok yakın bir lokasyonda yükselen proj ede ofis blokları, metrekaresi 12 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Ege Yapı'nın gelecek dönemde Avrupa Yakası'nda Maslak, Beyoğlu ve Fatih'te, Anadolu Yakası'nda ise ikisi Çekmeköy'de olmak üzere diğeri de Ataşehir'de bir proje gerçekleştireceğini belirten Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı inanç Kabadayı, 2017'de üç yeni proje daha açıklayarak seneyi yüzde 15 oranmda büyüme ve bin 250 kişilik yeni istihdamla bitirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. 

Lansmana özel 4 farklı ödeme planı hazırlandı
TEKNİK Yapı, Diktaş Iplik'in İstanbul Kartal'daki eski fabrika arazisinin yerine 812 bağımsız bölümden oluşan Deluxia Park projesini inşa edecek. 25 bin metrekarelik arazide yükselecek projenin 750 milyon ura yatırım değerine sahip olduğunu söyleyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, ilk etapta 364 lüks konuttan oluşan rezidans blokunu satışa çıkardıklarım aktardı. Projenin geneline hizmet edecek açık - kapalı otopark, yüzme havuzu, Türk hamamı, sauna, buhar odası ve fitness salonu inşa edeceklerini %, bildiren Durbakayım, "35 kath rezidansta 1+1, 2+1,3+1 tipinde tasarlanan dairelerin metrekare fiyatı 6 bin 380 liradan başlıyor" dedi.

İNDİRİM DE YAPIYOR
Büyüklükleri 50 üa 122 metrekare arasmda değişen rezidanslann başlangıç fiyatının 399 bin lira olduğunu ifade eden Durbakayım, "Teslimleri 36 ay içerisinde yapılacağı projede 4 farklı ödeme planı hazırladık." diyerek ödeme planlarını şöyle anlattı: "Birinci seçenekte, lansmana özel yüzde 5 indirimin yanı sıra; peşin veya kredili alımlarda, artı yüzde 10 indirim uygulanacak, ikinci ödeme planında, yüzde 5 peşinat ile daire almak isteyenlere, 1'er yıl ara ile her biri daire bedelinin yüzde 10'u oranında 2 ara ödeme, yüzde 75'lik kısım için, 24 aya kadar sıfır faiz, 120 aya kadar ise kampanyalı faiz oranları (yüzde 0.24 - yüzde 0.73) ile kredi kullandırılabilecek. Üçünde seçenekte, yüzde 10 peşinat ile 120 ay vade seçeneğiyle daire almak isteyenlere toplamda 36 aya varan ve her biri daire fiyatının yüzde 5'i oranında 3 ara ödeme sunulacak. Yüzde 75'i banka kredisine açık ödemelerde 24 aya kadar sıfır faiz avantajı verilecek. Dördüncü seçenekte ise ise peşinat oram yüzde 40 olacak. 60 ay sıfır faiz kapsamında sözleşme tarihini takip eden 12. ayda daire fiyatının yüzde 10 miktarında ara ödeme istenecek." 



İsmail Şahin / Sözcü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181