Kartal'da hedef 20 yılda 200 milyar dolar!
İstanbul'un yükselen yıldızı Kartal'da dev firmalar birbirinden büyük projelerle yarışıyor. Bölgede yapımı süren projelerin toplamının 20 milyar dolara ulaştığı belirtiliyor. Kartal'ın hedefi ise, planlanan yeni projelerle birlikte gelecek 20 yılda bu rakamı 200 milyar dolar seviyesine çıkarmak. Sabiha Gökçen Havalimanı'na 10 dakika mesafede olması, metro ulaşımı, denize ve 'İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'ne yakınlığıyla yatırımcıları kendisine çeken Kartal ulaştığı noktayı göstermek ve yatırımcılara mesaj vermek için Kartal BelediIyesi kapsamlı bir zirveye hazırlanıyor. 2 Haziran Perşembe günü yapılacak zirvenin teması, 'Kartal'a yatırım, geleceğe yatırım' olacak.

Zirve öncesinde Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ile bölgede art arda iddialı projelere imza atan Türkiye'nin en büyük inşaat firmalarının patronları bir grup gazeteciyle bir araya geldi. Kartal'da her yıl 10 milyar dolarlık yatırım yapılacağı mesajını veren Öz, "Kartal'ın sınırları belli. Nüfus şu anda 460 bin, 1 milyona kadar çıkar. İmar hakkı belli. Tüm planları buna göre yapıyoruz. Yaptığımız planlara göre önümüzdeki 20 yılda gayrimenkulde Kartal'da 200 milyar dolarlık bir iş hacmi oluşacak. Yatırımcının önünde engel kalmayacak" değerlendirmesini yaptı.




KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞANSI 

Kartal'da parsel birleşmelerini teşvik eden bir sistemin olduğuna dikkat çeken DKY İnşaat'tan Ali Dumankaya da, "Bu bizim için büyük bir şans. Parseller birleşince 1.5 olan emsal hakkı 2'ye, 1.75 olan emsal hakkı 2.5 seviyesine çıkıyor. Bu, bize kentsel dönüşüm yapma şansı tanıyor. Kartal Belediyesi planları önceden çıkarmış. Bize hazır olarak verdi. Planların hazır olması en çok istediğim şey. Aksi durumda bir alanla ilgili imar planı çıkarmak çok zor olurdu" ifadelerini kullandı. 

Yatırımcı ciddi kazandı
 AC Yapı Başkanı Ali Coşkun, Kartal'da ilk iş yapmaya başladıkları dönemle şimdiki fiyatlar arasında ciddi fark olduğunu, dolayısıyla bölgeye gelen yatırımcıların önemli getiriye sahip olduklarını söyledi. Coşkun, önümüzdeki dönemde de fiyatların yukarı doğru gitmesini beklediklerini ifade etti.Teknik Yapı'nın icra Kurulu Üyesi Ali Rıza Kılıç ise yeni dönemde iki yeni projeyle Kartal'da iş yapmaya hazırlandıkları mesajını verdi.

Çok büyük ilgi var
MESA Yönetim Kurulu Üyesi Mert Boysanoğlu, Ankaralı bir grup olmanın avantajıyla gerek Ankara'dan gerekse istanbul'dan ciddi yatırımcı ilgisiyle karşılaştıklarını ifade etti. Anadolu Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, Kartal'da ilk konut projesini hayata geçirdiklerini hatırlattı. Usta, bu işin büyüklüğünün 800 milyon lirayı bulduğunu, böylesine iddialı bir projenin bölgenin cazibesini göstermek adına oldukça önemli olduğunu kaydetti.

Bu potansiyel merkezde yok 

İstanbul'da Kartal'ın parmakla gösterildiğini söyleyen DAP Yapı'nın Başkanı Ziya Yılmaz "Sadece 'Zaha Hadid' projesi olarak bilinen Kartal'daki sanayi çöküntü alanının dönüşüm projesi bittiğinde finans merkezinin yer aldığı Ataşehir'in 4 kat büyüklüğünde olacak. Böyle bir potansiyel istanbul'un merkezinde yok. 10 dönüm, 50-100 dönüm gibi büyük parseller Kartal'da var" dedi.

Toplantıya MESA Yönetim Kurulu Üyesi Mert Boysanoğlu, Teknik Yapı İcra Kurulu Üyesi Ali Rıza Kılıç, DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, AC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Coşkun, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, DKY İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Dumankaya, Anadolu Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta katıldı.

Akşam Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181