Kartal'da son 5 yılda emlak fiyatları 3 kat arttı!
'Dönüşümde Kartal Modeli' ile Türkiye'nin en kapsamlı dönüşüm projelerinden birine imza atan Kartal Belediyesi, deprem riskiyle karşı karşıya olan alanlar için kentsel dönüşümde uyguladığı modelle pek çok yatırımcıyı da bölgeye çekti. Son yıllarda irili ufaklı 150 projenin hayata geçtiği ya da çalışmalarının devam ettiği Kartal'a 4 yılda 20 milyar dolar civarında yatırım geldiği ifade edildi.

Fiyatlar 3 kat arttı
Geçtiğimiz aylarda düzenlenen '2. Kartal'a Yatırım Geleceğe Yatırım' zirvesinde paylaşılan bilgilere göre, Kartal'da son 5 yılda emlak fiyatlarının 3 kat arttığı ifade edildi. Yerli ve yabancı firmaların ilgi odağında olan bölgede bugüne kadar yaklaşık 45 bin kişinin yaşadığı binalar yenilenmek amacıyla yıkıldı.

Zirvede düzenlenen 'Neden Kartal' paneline katılan sektör temsilcileri, Kartal'ın potansiyelini şöyle anlattı: "Kartal'ı Kartal yapan uzun sahil şeridi, Aydos Ormanları, coğrafi konumu, finans merkezi ve kamu yatırımlarına olan yakınlığı, manzarası ve yerel yönetimin özellikle 2009 sonrası yatırımcı dostu yaklaşımı bölgeyi daha da değerli kılıyor. Bu yaklaşım sadece gayrimenkul yatırımı yaptırmak üzere değil sanatsal ve kültürel bakış açısıyla pek çok konuyu da içine alıyor. Öte yandan kamunun gerçekleştirdiği Osmangazi Köprüsü, Körfez Geçiş Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, 3. köprü gibi yatırımlarla Kartal, kendi içinde bir başkent haline geldi. Kamunun yatırımlarının hayata geçmesi, yerel yönetimin gerçekleştirdiği çalışmalar, Kartal'ın sahip olduğu köklü geçmişi, koruduğu değerler ve coğrafi konumu, yatırımcıların kaliteli ve estetik projeleriyle Kartal önümüzdeki 5 yıl içinde İstanbul'un en önde gelen 3 ilçesinden biri olacak."

Dönüşüm öne geçirdi
Kartal-Maltepe bölgesi, Anadolu yakasında konut projelerinin en yoğun hayata geçtiği alan olarak öne çıkıyor. Kartal'da hem konut, hem de sanayi alanı dönüşümüyle çoğu büyük ölçekli olmak üzere Maltepe'ye kadar uzanan hatta 70'e yakın proje yürüyor ya da planlanıyor. Kartal, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı gibi bölgeye yapılan kamu yatırımları, Kartal-Kadıköy metrosu gibi ulaşım projelerinin tamamlanması ve bölgenin kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi sebebiyle son 3 yılda en fazla değer artışı görülen bölgelerden biri oldu. Endeksa verilerine göre sahil hattı da oldukça değerlenen Kartal'da ortalama konut satış fiyatı 3 bin 500 lirayı çoktan geçti.

Bölgede markalı konut piyasası aktif olarak 2007 yılında başlamış olup 10 yıldır yaklaşık 50 farklı firma rekabet ediyor. EVA Gayrimenkul Değerleme verilerine göre, Dap Yapı, DKY, Mesa, Soyak, Teknik Yapı, Ege Yapı, Emay İnşaat, İş GYO gibi sektördeki önemli aktörler bölgeye yatırımlarını sürdürüyor. Bölgede en çok 1+1, sonrasında ise 2+1 ve 3+1 konut tipinin üretildiği görülürken, bu bölge markalı konut özelinde; 2013'te yüzde 20, 2014'te yüzde 13, 2015'te yüzde 14 ve 2016'da yüzde 22 fiyat artışı yaşadı.

Milliyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181