Kartal ulaşım hatları ile yatırımın adresi oldu!
İstanbul nüfusunun üçte birinin yaşadığı ve önceleri daha uygun fiyatlı konut alternatifleri sunan Anadolu Yakası'nda fiyatlar, Avrupa Yakası'yla yarışır duruma geldi. İstanbul Finans Merkezi, yeni açılacak metro hatları ve ofis projeleriyle konut fiyatları, yüzde 100'e yakın artış gösterdi. Böylece bu bölgede yatırım yapanlar da konut satın alanlar da kazançlı çıktı. Bölgede çok sayıda marka proje yer alırken, ilçe İstanbul'un son dönemdeki parlayan yıldızı haline geldi.

3 BAŞLIKTA DÖNÜŞÜM
Ayrıca bölgede son yıllarda kentsel dönüşümün gündeme gelmesiyle, büyük yatırımcılar sanayi alanlarını ve eski konutları lüks konut projelerine dönüştürmeye başladı. Kentsel dönüşüm hamlesi ile Türkiye'nin çehresi değişmeye başladı. Türkiye genelinde sürdürülen kentsel dönüşüm hamlesinde Kartal ilçesi de başrollerden birini aldı. Kartal'da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm ise 3 başlık altında toplanıyor.

YERİNDE DÖNÜŞÜM: 1949 yılında sanayi bölgesi olan ve ondan dolayı gecekondulaşan Kartal'da bu yapılar dönüştürülüyor. Yerinde dönüşümle yenilenen yapılar sayesinde vatandaşın aynı bölgede kalması sağlanıyor.

DEPREM DÖNÜŞÜMÜ: 1980'li yıllarda yine dönüşüm adı altında çıkarılan yasalarla toplu konutların ve kontrol edilmeyen toplu konutların, depreme uygun olmayan binaların dönüşümü sağlanıyor.

SANAYİ DÖNÜŞÜMÜ: Yine 1949'da sanayi bölgesi ilan edilen alanın boşalmasıyla oluşan sanayi çöküntü alanının kentsel dönüşümü yapılıyor.

ULAŞIM DOPİNGİ
Gayrimenkul alımında ulaşım kolaylığı, öncelikli tercih olmayı sürdürüyor. Kartal'a İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nın inşa edilmesi, Kartal-Kadıköy metrosunun açılması ve bu hattın Marmaray'a bağlanması sonucunda bölgede yatırımlar arttı. Kartal bölgesi sahil yolu ile Tuzla ve Kadıköy'e bağlanırken, Kadıköy-Kartal metrosunun açılmasıyla toplu taşımada da merkez ile entegresi sağlandı. Bu da bölgede karma projelerin artışına yol açtı.

Takvim Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181