Keçiören Ovakent 130 bin nüfusluk yeni bir bölge olacak!
Keçiören Belediyesi Başkanı Mustafa Ak Ovacık mahallesinde uzun süredir yaşanan imar sorununun aşıldığını söyledi. İmar planlarını tamamlayarak ruhsat vermeye başladıklarını belirten Ak, bu bölgede yaşayan nüfusun 10 yıl içerisinde 130 bine ulaşmasını öngördüklerini belirtti. Ak, Ovacık ile ilgili gelişmeler hakkında şunları söyledi: 

"YENİ ADI OVAKENT"
"Ovacık imarını tamamladık. Bölgeye artık 'Ovakent' diyoruz. Ovakent bölgemiz Keçiören'in yeni yüzü olacak. Altyapısı, ulaşım planı, çevre düzenlenmesi en ince ayrıntısına kadar planlanmış bir yer. Büyük parsellere site tarzı yapılanma yapılıyor. Güvenliği, otoparkı, bol yeşil alanı olan bir alan meydana gelecek. Ruhsatlar verilmeye başlanmış durumda. Etrafında da iş merkezleri yani kentsel servis alanları olan bir yer olacak. Bu anlamda hem eğitim yatırımları hem de sağlık yatırımları alınabilir. 'Showroom'lar şeklinde büyük mağazalar

130 BİN NÜFUS ÖNGÖRÜSÜ
"100 bin nüfusu projeksiyon olarak koyduğumuz bir yer. Yaklaşık 20-25 bin nüfus da Yükseltepe kentsel dönüşüm bölgesine geliyor. Ortaya 120-130 bin nüfustuk yeni bir bölge çıkacak. Yükseltepe kentsel dönüşümü normalde gecekondu bölgesinden dönüşmüş bir yer. Orada konut fiyatları 300 ila 500 bin TL arasında. Ovakent daha yüksek olacak. Konutlarda belli bir metraj sınırı koyduk. Ovakent'te 145 metrekarenin altında konut olmayacak. Sadece Keçiören'in değil, Ankara'nın yeni merkezlerinden olacak. Ovakent'te bu yıl içinde binaların inşaatları başlayacak. Oranın tamamen bitmesi 10 yılı alır diye düşünüyoruz. 10 yıl içinde yapılaşma tamamlanabilir. İlk 5 yıl içinde konut ağırlıklı gideceğini düşünüyorum. Daha sonra iş merkezleriyle alakalı çalışma olabilir. Bu yatırımlar nüfus da istiyor. Yerleşimin ardından diğer yatırımlar da gelecektir." 

KULENİN YERİNE SOKAK AVM'Sİ
Gümüşdere Ihlamur Vadisi'nin ilk etabını bu yıl içinde tamamlayacaklarını söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Ak, "Halkı dere ile barıştırıyoruz" dedi. Akıbeti yılan hikayesine dönen kulenin yıkımı için beklediklerini söyleyen Ak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kule ile ilgili biz elimizden geldiği kadarını yaptık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı da devreye soktuk. Ama kule yapılabilirliğin ötesine geçmiş durumda. Bu bizi sıkıntıya da düşürüyor. Artık yıkacağız yıkıp yerine bir şey yapacağız. Yıktıktan sonrasıyla alakalı çalışıyoruz. Aynı alanımızın içerisinde bir teleferik istasyonumuz, huzurevimiz, ağız ve diş sağlığı hastanesi var. Teleferiğin ulaşım aracı olarak kullanılması düşüncemiz var. Metro açıldığı zaman ücretsiz hale getireceğiz, vatandaşları kullanmaya teşvik edeceğiz. Orada vatandaşın işine de yarayabilecek bir tesisleşme gerçekleştirmemiz lazım. Onun için hem insanlann gezebilecekleri alışveriş yapabilecekleri oturup çay içebilecekleri seyir teraslarından oluşan bir sokak AVM'si olabilir."

'YEŞİL ALANA ÖNEM VERİYORUZ'
"BU bölgenin içerisinde önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Bunlardan birisi Kartaltepe Kent Ormanı'ydı. Bu alan içerisinde yer alıyor. Hem yeşil alana dönük hem de içerisinde bazı tesisleşmeler var. Bir büyük paintball sahası gerçekleştiriliyor. Piknik ve mesire alanımız var. Bir kır düğünü salonu müştelematıyla yapıldı. Spor salonumuz yoktu spor salonunu Ovakent'te yapıyoruz. 2017 yılı içerisinde hizmete açacağız. Olimpiyatlarda altın madalya alan Taha Akgül'ün adını verdik. Yine o bölgede iki tane bölgesel parklarımız var yapıyoruz. Yeşil alana önem veriyoruz. Yatırımlarla beraber orası hızlı bir şekilde kalkınacak. Birkaç büyük firma ilgileniyor bölgeyle ilgili. Tepe Grubu'nun bir çalışması var. Forum Ankara'nın karşısında hem konut hem iş merkezi şeklinde büyük bir yatırım gerçekleştiriyor."

Dilvin KAYGUSUZ/Habertürk Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181