Kemerburgaz'da konut fiyatları yüzde 193 arttı!
İstanbul’un lüks konut projelerine ev sahipliği yapan Kemerburgaz, aynı zamanda İstanbul’da en çok prim yapan bölge olma özelliğine sahip bulunuyor. EVA Gayrimenkul Değerleme’nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre bölgedeki konut projelerinin metrekare fiyatları 5.000 TL ila 19.000 TL arasında değişiyor. “2016 İstanbul Markalı Konut Sektör Raporu”na göre de, bölgedeki konut fiyatlarında son beş yıllık bileşik artışın %193 olduğu belirtiliyor.
 
EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Şeyma Şehirli, Kemerburgaz’ın İstanbul genelinde en yüksek değer kazanan bölge olduğunu belirtiyor. Konut fiyatlarına etki eden faktörlerin proje özellikleri, sosyal olanaklar, düzenli bir site içerisinde olması ve ulaşım imkanları olduğunu kaydeden Şehirli, bu kriterler kapsamında site içerisinde yer alan ve villaların ağırlıkta olduğu Kemer Country’nin projeler arasında en yüksek fiyata sahip olduğunu söylüyor.
 
Şehirli, 2019 yılı ya da sonrasında inşa edilmesi planlanan Gayrettepe-Kemerburgaz-3. Havalimanı Raylı Sistem Hattı sayesinde Kemerburgaz’dan 3. Havalimanı’na ulaşımın kolaylaşacağını belirtiyor. 32 kilometre uzunluğunda olacak hat sayesinde, bölgeden şehir merkezine ve ana ulaşım arterlerine ulaşımın kolaylaşacağını dile getiren Şehirli, hat tamamlandığında bölgeye olan talep artacağını, konut fiyatlarında ise artış görüleceğini belirtiyor.
 
Bölgede metrekare fiyatları 5.000-19.000 TL arasında
Şehirli, Kemerburgaz-Göktürk bölgesindeki projelerin konumu ve birim fiyatları göz önüne alındığında orta-üst ve üst seviye gelir grubuna yönelik olduğunu dile getiriyor. Bölgedeki konut projelerine bakıldığında KDV’den arındırılmış fiyatların 5.000 - 19.000 TL/m2 gibi geniş bir aralıkta değiştiğini ifade ediyor. Şehirli, 2016 yılı ağırlıklı bölge ortalamasını ise 11.900 TL/m2 olarak tespit ettiklerini kaydediyor. Bölgede 9 proje üzerinden tip dağılımı analizi yapıldığını söyleyen Şehirli, buna göre bölgede en çok 3+1, ardından 2+1 ve 1+1 konut tipinin üretildiğini belirtiyor.
 
Bununla birlikte, bölgede yer alan daire ve villalar arasında geçen yıl görülen fiyat farklılıklarının ortadan kalktığını ifade eden Şehirli, ancak bölgedeki prestijli firmalara ait markalı projelerdeki daire-villa fiyatları arasında farklılıklar olduğunu söylüyor.
 
İstanbul’un en çok değerlenen bölgesi
EVA Gayrimenkul Değerleme’nin hazırladığı “2016 İstanbul Markalı Konut Sektör Raporu”na göre bölge 2013 yılında bir önceki yıla göre %37, 2014’te %39, 2015’te %44 ve 2016’da %7 değer kazanmış bulunuyor. Son beş yıla bileşik olarak bakıldığında ise Kemerburgaz konut fiyatlarının %193 arttığı bir bölge olarak İstanbul’da 34 bölge içinde 1. sırada yer alıyor.

Eva Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181