Kentsel dönüşüm projeleri Gaziosmanpaşa'da fiyatları arttırdı!
İstanbul'un yatırımlarla hızla gelişmeye devam eden ilçesi Gaziosmanpaşa'da markalı konut projelerinin sayısı artıyor. Özellikle kentsel dönüşümle çehresi değişmeye başlayan Gaziosmanpaşa, son yıllarda inşa edilen nitelikli evlerle adından sıkça söz ettiriyor. Yaşanan bu gelişmeler ev fiyatlarına da yansıyor.

SON 5 YILDA FİYATLAR NE KADAR ARTTI?
Bölgede 2011'de konutların metrekare fiyatları bin ile bin 200 lira arasında değişirken, bu rakamlar 2014'te bin 400 ile bin 600 bandına, 2017'de ise 2 bin ile 2 bin 500 lira seviyelerine kadar yükseldi. Hali hazırdaki fiyatlar ise şöyle... Markalı projelerde konutların metrekaresi 4 bin 500 ile 6 bin 500 lira arasında, açılacak metro güzergahları üzerindeki standart konutların metrekaresi ise 2 bin 500 ile 3 bin 500 lira arasında değişiyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme'den Baran Alphan'a göre, Gaziosmanpaşa'da eski yapıların yenilenmesiyle mevcut konut fiyatları yükseliyor. Alphan, "Özellikle metro hattı güzergahları üzerinde ve kentsel dönüşüm bölgeleri içerisindeki konut fiyatları bölgedeki proje süreçleri ilerledikçe yükseliyor" dedi.

GAZİOSMANPAŞA'DA FIRSATLAR
- Kentsel Dönüşüm çalışmaları hız kazandı ve yasal süreçlerin çözümü için önemli kararlar alındı.
- Dönüşüm sayesinde sağlıksız binaların yerini deprem riski olmayan, güvenli yapüar alıyor.
- Nüfusun yarısından çoğunu 20-54 yaş aralığındaki çalışma yaşındaki kuşak oluşturuyor. - Okul, cami, kültür merkezi, kamusal binalar gibi hissedilen eksiklikler, dönüşümle inşa ediliyor.
- İmar planları ile planlı yapılaşma öne çıkıyor.
- 3. Havalimanı ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi projelere ulaşım kolay.
- Yapılan çalışmalar bölgenin cazibesini artırıyor.

ULAŞIM YATIRIMLARI
Dönüşüm çalışmalarına ek olarak, çok sayıda ulaşım yatırımı da bölgeden geçiyor. 2018 sonunda tamamlanması planlanan Kabataş-Mahmutbey metrosu, Karadeniz Mahallesi, Yenimahalle, Kazım Karabekir, Akşemsettin duraklarına sahip. Bu metroya ek olarak 2019 sonrası için Vezneciler Gaziosmanpaşa-Sultangazi ve Kazlıçeşme-Gaziosmanpaşa-Kağıthane Kadıköy metro hatları yapılacak. Ayrıca ilçeden Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. Havalimanı'na ulaşım kolay.

DÖNÜŞÜMDE HEDEF 2023
Gaziosmapaşa'da kentsel dönüşümün 2023'te büyük ölçüde tamamlanacağı düşünülüyor. Bölgede çok sayıda inşaatı tamamlanan ve inşaatı devam eden konut projesi var. Ayrıca karma kullanımlı yapı projeleri de bulunuyor. îslambey'de 950 konutluk, Karayolları Mahallesi'nde 500 konutluk, Sarıgöl 1. Etap Kentsel Dönüşüm Bölgesi'nde bin 500 konutluk, Bağlarbaşı 1. Etap Kentsel Dönüşüm Bölgesi'nde 2 bin konutluk, Yenidoğan Kentsel Dönüşüm Bölgesi'nde 2 bin konutluk, Yıldız Tabya Batı Kanadı Kentsel DönüşümBölgesi'nde 5 bin konutluk, Karayolları Mahallesi Güney Etabı Kentsel Dönüşüm Bölgesi'nde 3 bin konutluk projelerin çalışmaları sürüyor. 

Posta

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181