Maltepe, İstanbul Anadolu yakasının en hızlı gelişen semti oldu!
1950’lerden sonra demiryolu hattının varlığı ile yerleşim alanına dönüşen Maltepe Dragos, İstanbul Anadolu yakasının en hızlı gelişen semtlerinden birisi oldu. Bölgedeki sanayi alanlarının büyük bir kısmı kentsel dönüşümle gayrimenkul sektörüne tekrar kazandırılıyor.

DAP Yapı başta olmak üzere birçok prestijli inşaat firması özellikle Soğanlık, Maltepe, Yakacık, Kartal ve Dragos bölgelerinde, rezidans ve nitelikli konut üretimine ağırlık veriyor. Özellikle yeşille mavinin buluştuğu Dragos; şehir üniversitesi kampüsü, istinaf mahkemesi, yeni tren istasyonu gibi projelerin hayat bulmasıyla yatırımcıların gözdesi oldu.
 
Fiyatlar sürekli artıyor
Dragos, orta ve orta-üst gelir grubu eski sakinlerinin yanı sıra özellikle çalışan kesimin ana arterlere yakınlığından dolayı tercih ettiği bir yerleşim merkezi olarak biliniyor. Arsa arzı oldukça az olan bölgede yeni konut yapımı ancak müstakil evlerin yenilenmesi şeklinde öne çıkarken, büyük ölçekli konut projeleri eski sanayi yapılarının dönüşmesiyle hayat buluyor. Konutların fiyat skalası ise D-100 karayolundan sahil yoluna inildikçe artarken, kuzeye doğru düşüş gösteriyor. Son dönemlerde rezidans projeleri ile gelişimini sürdüren bölgede iki yıl önce metrekaresi minimum 3 bin lira olan daireler 6 bin liraya kadar yükseldi. Çok katlı yapılar ve sahil şeridine yakın olan projelerdeki daireler ise deniz ve adalar manzarasının etkisiyle metrekarede 11 bin lira seviyesine kadar çıkıyor. Kiralamada ise 1+0 tipi rezidansların fiyatı bin liradan başlıyor. Apartman tarzında inşa edilen mahalle ve sokak aralarındaki bölgedeki yerel müteahhit firmaların satışa sundukları dairelerin metrekare değeri ise 4 bin 750 liradan başlıyor.
 
Bölgenin yıldız projeleri
Dap Adam Kule
Dap Vazo Kule
Dap Burgu Kule DAP Yapı
Dap Tango Kule DAP Yapı
Dragos Royal Towers DAP Yapı
Narcity Tepe İnşaat
Fuaye Deniz Yılmaz İnşaat
Maltepe Konutları - Kiptaş
İstanbul Inn Küçükyalı Ünal İnşaat
Deluxia Dragos Teknik Yapı
Yaşamkent Konutları Temeltaş İnşaat
Demirli Vega Demirli Yapı
Ritim İstanbul AL Mazaya
Kentplus Centrium Emay İnşaat
Newada ML Yapı Maltepe
Nuvo Dragos - Özderici GYO
Seyr-i Adalar - Yapı Yatırım
Loft Dragos - Erguvan İnşaat
Adalife - Çolakoğlu İnşaat
Tulip Rose - Çavuşoğlu İnşaat
Fullada Maltepe - FCA İnşaat
Nish Adalar - Özyazıcı İnşaat
Narlife Tepe - İnşaat Maltepe
  
Stüdyo ve 2+1 revaçta
Bölgedeki konut projelerinde aileler ağırlıklı olarak 2+1 tipi daireleri tercih ederken, Maltepe’de yer alan üniversite ve yerleşkeler nedeniyle 1+0 tipi daireler de ilgi görüyor. İstinaf Mahkemesi ile Şehir Üniversitesi kampüsünün hizmete girmesi ile kiralama amaçlı bu tip dairelere olan talebin artması bekleniyor. Şehir Üniversitesi ile birlikte hukuk bürosu ve öğrencilerin yaşam alanına uygun 1+1 tipte dairelerin de talep görmesi bekleniyor.
 
Adam Kule’de teslim dönemi
Dragos’un yükselen değeriyle gayrimenkul sektöründe yer edinmesinde rol oynayan DAP Yapı’nın Dalga Kule ve Vazo Kule projelerinin ardından inşa edilen Adam Kule projesinde teslim süreci başlıyor.  “A” sınıfı güvenlik, otopark, havuz ve yeşil alan kullanımına sahip olan 27 katlı projedeki son daireler ise minimum 400 bin lira seviyesinden alıcı bekliyor.
 
Dragos’tan neden ev alınır
*Dragos’un Maltepe ilçesinin denize açılan kapısı olması
*D-100 Karayolu ve Bağdat Caddesi’ne yakınlığı
*Yüksek katlı yapılar akıllı bina teknolojisiyle yapılıyor
*Orta katlardan itibaren deniz ve Adalar manzarasının oluşu
*Kent merkezine uzanan metro, hızlı tren, D-100 karayolu gibi ulaşım imkânlarının varlığı
*Nüfus yoğunluğunun fazla olmaması
*Üniversite, mahkeme ve diğer kamu ve özel sektör yatırımlarının varlığı
  
DRAGOS’UN EN YENİSİ BAŞYAPIT SATIŞTA
1953 yılından bu yana gıdadan tekstile, perakendeden turizme faaliyet gösteren Başyazıcı Grubu, Kayseri’de gerçekleştirdiği inşaat projelerinde edindiği deneyimleri İstanbul’daki ilk inşaat projesi olan Başyapıt Dragos’ta taçlandırdı. Başyazıcı Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Başyazıcıoğlu, Dragos’a butik bir proje olarak tasarladıkları ve 70 milyon liralık yatırım değeri olan ‘Başyapıt Dragos’ ile giriş yaptıklarını belirterek,’’ İstanbul’un en eski semtlerinden biri olan Dragos’taki hızlı dönüşüm bizleri heyecanlandırdı. İlk adımda 25 ve 3 katlı iki bloktan oluşan projemizi lansman avantajları ile satışa sunduk. Bölgedeki yeni fırsatları değerlendireceğiz’’ dedi. Hem şehrin merkezinde hem de şehrin stresinden uzak kalan butik projede, dairelerin metrekare fiyatları ise 6 bin ve 8 bin 500 lira arasında değişiyor. 8 mağazalık butik bir çarşının da yer aldığı proje gelecek yaz teslim edilecek. 
 
Merkezde konumlandı
Başyapıt Dragos, E-5’e arabayla 2 dakika, Minibüs Caddesi’ne yürüyerek 1 dakika, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne arabayla 3 dakika,  İstanbul Şehir Üniversitesi’ne yürüyerek 5 dakika ve Kartal Devlet Hastanesi’ne arabayla 3 dakika mesafede yükseliyor.
 
Üniversite semti oldu
İstanbul Şehir Üniversitesi, 5 bine yakın öğrencisiyle 2017 – 2018 akademik yılında Dragos Kampüsü’nde olacak.   İstanbul Şehir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Peyami Çelikcan; yeni kampüs ile Türkiye’nin ve dünyanın en prestijli uluslararası üniversiteleri liginde yer almayı hedeflediklerini dile getirdi. Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsü, tamamı bisiklet kullanımına uygun olarak inşa edilen yerleşke planıyla da Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. 410 dönümlük geniş ve yemyeşil bir arazi üzerinde konumlanan Dragos Kampüsü’nde, yeni nesil sınıf ve laboratuvarlar, zengin bir kütüphane, yüksek kapasiteli yurtlar, spor tesisleri, farklı seçenekler sunan kafeterya ve restoranlar, alternatif sosyalleşme ve çalışma alanları yer alıyor.
 
Yeşili bol bir proje daha
Maltepe’de, Sefa İnşaat & Koyuncu İnşaat ortaklığı ile 18 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilen ‘Evinpark Ada & Tepe Rezidans’ta lansman öncesi metrekaresi 7 bin liradan satışa sunulan daireler için 0,88 faiz oranıyla 120 ay vadeli ödeme kolaylığı sağlanıyor. Toplam 432 konut ve 37 ticari üniteden oluşan projenin 8 bin metrekaresi yeşil alan olarak planlanırken, dairelerin teslim tarihi Haziran 2018 olarak açıklandı. 


Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181