Öktem 'İzmir'e yatırım yapılmalı'!
10. Gelişen Bölgeler Zirvesinde kentsel dönüşüm, İzmir'deki inşaat yatırımları konuları masaya yatırıldı. VVyndham Grand İzmir Özdilek Otel'deki programda söz alan Ontan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öktem, İzmir'in bulunduğu coğrafya kültürel ve sosyal yapısı sayesinde oldukça önemli bir noktada olduğunu söyledi. Öktem, "İzmir'in inşaat anlamında ciddi bir potansiyeli var. Kentin yatırım açısından reel bir getirişi var. Kentimizde inşaat sektöründe son 5 yıldır istikrarlı bir büyüme var.

Kentte her yıl gayrimenkul sektörü yüzde 14-15 oranında büyüyor. İzmir yabancı yatırımcı da çekebiliyor. Bu alanda İzmir Türkiye'de ikinci sırada yer alıyor" dedi. Kentin değerli bölgelerinde çok sayıda niteliksiz yapı ve harabe durumda sanayi tesislerinin yer aldığını ifade eden Öktem, "Bu binaların yıkılıp yerinde yeni yapıların yapılarak kente kazandırılması gerekiyor. Burada harabe konumunda duran eski fabrika binaların değerlendirilmesini umuyoruz" diye konuştu, öte yandan güzel ve özel yapıların turist çektiğini belirten Öktem, "Güzel yapıların olduğu bir İzmir'in daha fazla turist çekeceğini düşünüyorum. Bunun örneklerini dünyada birçok şehirde görüyoruz" diye konuştu.

Eray Arpaşin / Sabah Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181