Osmangazi Köprüsü ile 'O' bölgeye piyango vurdu!
Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü'nün 1 Temmuz'da ulaşıma açılması dünya basınında da geniş yankı bulurken, haberi duyan Arap yatırımcılar Yalova'da otel rezervasyonu yaptırmak için telefona sarıldı. Bölgedeki otel ve emlakçıların telefonları susmazken, Araplar ev ve arsa bulmak için adeta yarışıyor.

Bölgedeki emlakçılar Araplar'ın çoğunlukla lüks projelere yöneldiklerini ifade ediyor.

BÖLGEYİ TÜM DÜNYAYA BAĞLAYACAK
Fettah Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin İshak, Osmangazi Köprüsü bölgeyi sadece İstanbul'a bağlayan bir köprü değil tüm dünyaya bağlayan bir köprü olacağını söyledi.

YERLİ YATIRIMCIDAN DA YOĞUN RAĞBET GÖRÜYOR
Araplar'ın yanı sıra Köprü'nün açılmasıyla birlikte bölgenin yerli yatırımcı tarafından da Bayram süresince beklenenin üstünde rağbet gördüğünü ifade eden İshak "Emlak fiyatlarının şu anda reel fiyatlarda seyrediyor olmasından dolayı günümüz itibariyle yerli ve yabancı yatırımcı için doğru bir zaman dilimindeyiz. Yalova'da gayrimenkul kâr marjları geçmişe de baktığımızda diğer bölgelerden yüzde 15-20 daha fazla kazanç sağlamıştır. Aynı zamanda satış hızı ve sirkülasyon yatırımcıyı tüm zamanlarda sevindirmiştir" dedi.

Bölgede oluşan bu gayrimenkul hareketliliğinden ilk olarak yerli yatırımcının faydalanmasını istediklerini vurgulayan İshak "Çünkü Yalova son 40 senede olduğu gibi her zaman yabancı yatırımcı için değerini günden güne artıran değişmez bir bölgedir" diye konuştu.

O SÜRE 2 SAATTEN 6 DAKİKAYA İNDİ
30 Mart 2013'te Yalova Altınova Hersek şantiyesinde düzenlenen törenle temeli atılan Osmangazi köprüsü yaklaşık 39 ayda tamamlandı. Köprü, İzmit Körfezi'nde otomobille mevcut yol kullanılarak 2 saate yakın süren güzergahı 6 dakikaya indirdi. Proje tamamlandığında İstanbul-İzmir arası 3.5 saate inecek.

Ayşe Ekin GÜNDÜZ/Uzmanpara 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181