Seferihisar ev fiyatlarında zam şampiyonu!
Türkiye'de son dönemde artan enflasyon rakamları, konut fiyatlarının artışında da etkili oldu. Ülke genelinde satılık konutların ortalama metrekare fiyatı son bir yılda yüzde 7 oranında artış göstererek, 2 bin 441 lirayı buldu. İzmir'de ise son dönemde artan konut yatırımlarına karşın satılık konutların metrekare ortalama fiyatı son bir yılda yüzde 19 oranında artışla 2 bin 167 liraya ulaştı.

Ülke genelinde yükselen enflasyonu konut fiyatlarını da etkiledi. 2015 yılı verilerine göre, Türkiye'de yüzde 7 yükselen konutlarda metrekare fiyatı, İzmir'in yeni gözdesi Seferihisar'da yüzde 34 artarak el yakmaya başladı hareketli olduğu yerler ise ilçeler oldu. İnternet üzerinden konut ilanlarını yayınlayan bir web sitesinin 2015 yılı Emlak Endeksi verilerine göre, 1 Ocak 2015 - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında İzmir'deki metrekare artışında en büyük payı 'Sakin Şehir' unvanını alan Seferihisar'ın oldu.

2. Güzelbahçe 
Son dönemde yatınmaların gözdesi haline gelen Seferihisar'ın, emlak metre kare fiyatı geçtiğimiz yıla oranla yüzde 34 arttı. Seferihisar'ı yüzde 25 ile Güzelbahçe, yüzde 23'lük artışla ise Tire ve Bornova takip etti.


Milliyet İzmir Ege Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181