''Sincan büyümeye devam edecek!''
Ankara çayı artık kokmuyor
Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna göreve geldiği gün ilk olarak Ankara Çayı'nın ıslahı için düğmeye bastı. Sincan için büyük bir sorun haline gelen Ankara Çayı, kurumlar arası işbirliği ile temizlendi. Kötü görüntüsü ve kokusu ortadan kaldırılan Ankara Çayı'nın yanına bir de rekreasyon alanı oluşturuldu. 6 milyon ton çamur temizlenen Ankara Çayı, taban ve duvar kaplamalarıyla yepyeni bir görünüme kavuştu. Bisiklet ve koşu yollarıyla miniklerin olduğu kadar yetişkinlerin de uğrak mekanı haline gelen Ankara Çayı, oyun grupları ve dinlenme alanları ile vatandaşların beğenisini topluyor. Kötü kokudan dolayı, önceden pencerelerini bile açamayan vatandaşlar artık yaz kış demeden Ankara Çayı'na akın ediyor.

Meydanlar Sincan'da nefes aldırıyor

Vatandaşın yoğun talepleri doğrultusunda trafiği felç eden ve kötü bir görüntü oluşturan Pazar Pazarı'nın bulunduğu boş alanın yerine de bir Kent Meydanı yapıldı. Sincan'ın çehresini değiştiren projelerden biri olan Kent Meydanı ilçeye çok yakıştı. Saat kulesi, çocuk oyun grupları, havuzları ve otoparkı ile ilçeye nefes aldıran Kent Meydanı, hem mimarisi hem de estetik görüntüsü ile vatandaşın da beğenisini topluyor. Artık pazar günleri işkence çekmek zorunda kalmayan vatandaş rahatça meydanda dinlenip, sohbet edebiliyor. Otopark sorununa çözüm olarak da meydanın altına yapılan bir kapalı otopark hizmete sunuldu.

Sincan yenileniyor

Sincan, kentsel yenileme projeleri ile büyük bir değişime hazırlanıyor. Saraycık Mahallesi'nde başlatılan kentsel yenileme çalışmaları hala devam ediyor. TOKİ'yle işbirliğiyle yürütülen projeyle Saraycık Mahallesi, yakın gelecekte yüksek standartlı modern bir şehre dönüşecek. 20 bin konutta 100 bin kişiye yaşam alanı sunacak projede, 7 camii 6 sosyal tesis ve alışveriş merkezi, 2 kapalı Pazar yeri, 1 sağlık tesisi, 10 eğitim ve sağttktesîs alam bulunuyor. Projenin tü m hızıyla devam ettiğini söyleyen Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, "şu an tapu ve kamulaştırma işlemleri devam ediyor. Hiçbir sorun yok. Vatandaşımızın hakkını sonuna kadar gözeterek ince elenip sık dokunuyor. Saraycık Ankara'nın en gözde yerleşim alanlarından biri olacak." dedi 

Milliyet Ek

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181