'Smart Beyoğlu projesi ile ilçede fiyatlar arttı!'
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Smart Beyoğlu projesiyle tüm işlemleri tek bir ekranda topladıklarını söyledi. Demircan, "Beyoğlu'ndaki tüm verileri topladık. Zabıta da bunu kullanıyor. 12 bin işletme var ve hepsi ruhsatlı. İnşaat yapan firmaları kodlayacağız. Firma kendini tanıtabilecek. Bir binanın imar ya da ruhsat durumunu hemen cevaplıyoruz. Ruhsatları hemen verebiliyoruz, ilçeye gelenler akıllı telefonlarla bu bilgilere hemen ulaşabilecek" dedi. Demircan, ilçelerin ve şehirlerin ancak cazibe merkezi haline gelmesi durumunda tercih edileceğini söyledi. Bu durumda gayrimenkullere talebin de artacağına işaret eden Demircan, bunun fiyatları artıracağını söyledi. Şehirlerin cazip olması için bazı kriterlerin olması gerektiğini anlatan Demircan, "Ekonominin iyi olması ve bu ekonomiyi sürdürecek kaliteli ve sürdürülebilir bir insan kaynağına ihtiyaç duyuluyor. Çağımız inovasyon ve kalite çağı. Sosyal hayat da önemli. İyi bir mekansal planlama şart. Bunlar varsa o yer cazibe merkezi olur" dedi.

Bölgede dönüşüm sürüyor
Demircan, Beyoğlu Belediyesi nin bütünsel bir yaklaşımla hareket ettiğini belirterek, "Tüm bu saydığım unsurları Beyoğlu'nda hayata geçiriyoruz. Bu nedenle burada fiyatlar artıyor" dedi. Beyoğlu'nda fiyatların artmaya devam edeceğini dile getiren Demircan, "Bölgede dönüşümle fiyatlar artmaya devam ediyor. Fiyatların 40-50 kat arttığı bölgeler var" diye konuştu.

Okmeydanı'na örnek proje
Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı'nın örnek proje olarak ilerlediğini anlatarak, şunları söyledi: "Bölge için mekansal planlama yaptık. Projede sadece konut yok. Okul, hastane, sosyal tesisler, ticari alanlar ve yeşil alanlar oluşturduk. Bu da bölgeyi değerli kılacak."

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181