Tekirdağ konut yatırımında öne çıkıyor!
Trakya'nın doğal güzellikleri ve sanayisiyle öne çıkan kentlerinden biri olan Tekirdağ, son yıllarda yoğun göç alıyor. Özellikle Çorlu ve Çerkezköy'deki sanayi tesislerinin varlığı kentin ekonomisini desteklerken, beyaz yakalı nüfusun konut talebi giderek artıyor. Bu durum da kentte son 2-3 yılda markalı konut projelerinin sayısını artırdı.

37 KONUT PROJESİ VAR
Halihazırda kent merkezinden yeni gelişim bölgelerine, Çorlu'dan Çerkezköy'e kadar farklı bölgelerde üretim ve satış aşamasında 37 konut projesi bulunuyor. Arbil İnşaat ve Mimarlık, Etkin Yapı, Mülk Yapı gibi yerel inşaat firmalarının yanı sıra Gül İnşaat, Ağaoğlu İmar Konut ve Ekşioğlu İnşaat gibi İstanbul firmalarının da aralarında yer aldığı çok sayıda inşaat şirketi Tekirdağ'da proje üretiyor.

ÖNE ÇIKAN BÖLGELER
Tekirdağ'da öne çıkan ilçeleri Süleymanpaşa, Şarköy, Çorlu ve Marmara Ereğlisi oluşturuyor. Şarköy ve Marmara Ereğlisi uzun zamandır İstanbul'a yakınlığı nedeniyle yazlık konuttercihinde ön sıralarda yer alıyor. Çorlu ise sanayi bölgesi olması nedeniyle konut talebinin yoğun olduğu bir ilçe. Son dönemde İstanbul'a yakın olan Saray, Çerkezköy, Kapaklı ve Ergene bölgeleri konut yatırımlarıyla öne çıkıyor. Tekirdağ İstanbul'a yakınlığı, sanayi ve turizm merkezi olmasının yanı sıra üniversite ve okulları da barındırıyor. Bu nedenle son beş yıldır düzenli olarak yüzde 20-25 hızla Türkiye'nin net göç oranı en yüksek illerinden biri.

FİYATLAR YÜKSELİYOR
Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa. com'un verilerine göre,Tekirdağ'da ortalama konutmetrekare satış fiyatı bin 441 TL, ortalama konut fiyatı 168 bin TL olurken, yatırımın geri dönüş süresi 19 yıl. Tekirdağ'da konut fiyatları son 4 yılda yüzde 56 oranında artış göstermiş durumda.Tekirdağ'daki arsa fiyatlarına bakıldığında ise Endeksa verilerine göre ortalama metrekare fiyatının 424TL olduğu görülüyor. Tekirdağ'da 1+1 'den 6+1 'e kadar pek çok farklı konut tipi mevcut. Özellikle öğrenciler ve çalışan kesim tarafından tercih edilen 1 +1 'ler ortalama 112 bin TL, 2+1'ler 145 bin TL, 3+1'ler 196 bin TL ve 4+1'ler 259 bin TL'den satılıyor.

Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181