Torbalı konut satışlarında artış sürüyor!
Son 10 yılda adeta inşaat patlamasının yaşandığı Torbalı'daki baş döndürücü yükseliş, başta İzmir olmak üzere Ege Bölgesinde de istatistiklere yansımış durumda. Torbalı, son 15 yılın en büyük gelişimini inşaat sektöründe yaşıyor, Binlerce yeni dairenin yaptımı devam ededursun, ev sahipleriyle kiracılar arasında sıkı bir pazarlık yaşanıyor. Torbalı bu haliyle bölgenin en dikkat çeken ilçelerinden. Bu durum rakamlara da yansımış durumda, birçok yerde satışlar düşerken Torbalı'da rakamlarda artış sürüyor. İzmir'de Temmuz ayında konut satışları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16,6 oranında azaldı.

TORBALI 3.CÜ
Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, geçen yıl Temmuz ayında İzmir'de 5 bin 769 olan konut satışı, bu yılın Temmuz ayında yüzde 16,6 oranında azalarak 4 bin 810 oldu. İzmir'de ipotekti konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,5 oranında azalarak bin 649 oldu. Temmuz ayında satışı yapılan konutların yüzde 34,3'ü ipotekli satış olarak gerçekleşti. İpotekli satışların, yüzde 36,9'unu ilk satış, yüzde 63,1 'ini ise ikinci el satışlar oluşturdu. Diğer satışların ise yüzde 42,7'sini ilk satışlar, yüzde 57,3'ünü ikinci el satışlar oluşturdu.

352 KONUT SATTIK
Nüfusu 150 bin üzeri ve konut satış sayısı yüksek olan ilçelerde, İzmir'de 2016 Temmuz ayında en fazla konut satışı Karşıyaka'da gerçekleşti. 2016 Temmuz ayında Karşıyaka'da 506 konut satılırken, Karşıyaka'yı 475 konut satışı ile Buca, 352 konut satışı ile Torbalı, 319 konut satışı İle Karabağlar, 269 konut satışı ile Konak, 262 konut satışı ile Çiğli, 257 konut satışı ile Bornova, 229 konut satışı ile Bayraklı takip etti.

Kemal Coşar / Torbalı Ege Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181