Tuzla'da konut fiyatları ve kiralar marina projesi ile arttı!
İstanbul'un sınır ilçesi Tuzla konut piyasası son dönemde önemli bir hareketlilik yaşıyor. Konut fiyatları özellikle markalı yatırımlar ve marina ile artış eğilimi içine girdi İstanbul'un sınır ilçesi Tuzla'da konut fiyatları son dönemde önemli bir artış eğilimi içine girdi. Uzmanlar, hayata geçirilen markalı yatırımların, özellikle de marina projesinin bu artış da önemli bir rol oynadığını belirtiyor.

1 milyar TL'lik marina yatırımı ve konut fiyatlarına etkisi
2015 yılında 1 milyar TL'lik yatırımla hayata geçirilen marina projesi konut fiyatlarının artışında önemli bir etkiye sahip oldu. Marina yatırımıyla birlikte Kartal-Kurtköy-Tuzla-Gebze raylı sistemine ilişkin projelendirme çalışmaları da fiyatlar üzerinde yukarı yönlü baskı oluştururkan, ilçe zaten var olan uzun sahih şeridi, Körfez Geçiş Köprüsü'ne yakınlık ve Aydos Orrnanı'na yakınlık gibi avantajlarına yenilerini eklemiş oldu. TOKİ'nin de önümüzde seni bölgeye 5 bin konuttan oluşan bir proje inşa etmeye hazırlandığı belirtiliyor. Kuzey Marmara Otoyolu projesinin kavşak alanlarının da bulunduğu Tuzla-Tepeören bölgesindeki, halk arasında 'villa imarlı' olarak bilinen düşük emsalli konut arsalarının bugün metrekaresi 350 - 450 liradan satılıyor. Söz konusu projeden önce bedeller metrekare başına 100 ile 150 lira arasında değişiyordu.

Konut fiyat aralığı
REIDIN tarafından derlenen verilere göre Tuzla'da 2010 ile 2017 arasında yaşanan fiyat artışı yüzde 131 olarak gerçeklekleşti. Ocak 2012 tarihinde metrekare fiyatlarının 1.551 olarak ölçüldüğ ilçede. 2015 Ocak ayında 2.463, 2017 Ocak ayında ise 2.785 TL'ye ulaşıldı. Diğer taraftan bölgede amortisman süresi olarak 19 sene saptanıyor.

Tünaydın Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181