Tuzla - Kartal - Maltepe en hızlı gelişen bölgeler!
İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, İstanbul'da en hızlı gelişen bölgenin Tuzla'dan başlayarak, Kartal ve Maltepe'yi içine alan bölge olduğunu söyledi. Bu gelişimin nedenlerinden biri olarak 3. Köprü güzergah ve bağlantı yolları sayesinde ulaşımın rahatlamasını gösterdi. Turgay Tanes, "Kuzey Marmara Otoyolu, Çanakkale Boğaz Köprüsü ve İzmit Körfez Geçişi projeleri ve bunlarla bağlantılı diğer yeni yapılanmalar bütün olarak düşünüldüğünde, geniş çaplı çember içinde kalan bölgenin kalkınmasının hız kazanması bekleniyor" dedi.

'İSTANBUL, İLK 3'E GİRECEK'

2016 Nisan'da Türkiye genelinde konut satışları azaldı. İstanbul ise en yüksek paya sahip şehir oldu. Bu rakamlara değinen Tanes, "Veriler şaşırtıcı değil. Potansiyeliyle İstanbul'un önü çok açık. Körfez Geçiş Köprüsü, Çanakkale Geçiş Yolu ve 3. Köprü gibi yatırımlarla bu avantajlar daha da artacak. İstanbul 10 yıl içinde dünyanın ilk 3 metropolü arasına girecektir" dedi.

KONUT İHTİYACI BİTMİYOR!

2016'da ülke gündeminde farklı konuların olduğunu da vurgulayan Tanes, "Faiz oranlarının yükselmesi de konut satışlarını olumsuz etkiliyor. Ancak kentsel dönüşüm, konut ihtiyacı ve özellikle ülkemizde konutun önemli bir yatırım aracı olarak görülmesi, bu etkileri azaltıyor" diye konuştu.

Posta Ek Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181