Tuzla markalı konut projeleri ile değerleniyor!
2015'te faaliyete geçen Viaport Marina ile başlayan hareketlilik Tuzla'ya yatırım seferberliğinin önünü açtı. Tersane ve sanayi bölgesinin yanı sıra konut alanlarının da planlı şekilde oluşturulduğu ilçede yer alan askeri bölge yeni kurulacak şehir için hareket noktası olacak. 14 milyon metrekarelik alana ev sahipliği yapan Aydınlı -Şifa ve İçmeler bölgesinde kurulması beklenen yeni şehir için geri sayım devam ediyor. Söz konusu arazinin 10 milyon metrekaresi E-5 karayolunun kuzeyinde yer alıyor. Atıl noktaya gelen askeri tesislerin bulunduğu bölgede şekillenecek olan dev projede alt ve orta gelir grubu başta olmak üzere İstanbul'da konut sahibi olmak isteyenlere hitap edilecek. Proje ile deprem riskiyle karşı karşıya bulunan semtlerdeki yapıların hızlı dönüşümünün de önü açılmış olacak.

ARSALAR DEĞERLENDİ
Kuzey Marmara Otoyolu projesinin kavşak alanlarının da bulunduğu Tuzla-Tepeören bölgesindeki, halk arasında 'villa imarlı' olarak bilinen düşük emsalli konut arsaları da günden güne değerleniyor. Birkaç yıl öncesine kadar sanayi ve depolama alanlarının merkezi olan Orhanlı ve Aydınlı yeni konut projelerinin üssü haline dönüşüyor. Ortalama arsa fiyatlarının 5 bin lira sınırını geçtiği ilçeden yeni konut sahibi olmak isteyenlerin birçoğu kat mülkiyeti sorunuyla karşılaşmıyor. Ayrıca markalı konut projelerine dönük planlamalar da yatırımcıları cezbediyor.

GAYRİMENKULDE ATAĞA GEÇİYOR
248 bin nüfuslu Tuzla'nın sanayi ve ticaretin de merkezi olduğuna dikkat çeken Tuzla Belediye Başkanı Dr. Sadi Yazıcı, "İdareciler İstanbul'un gümrük, arıtma, tersane ve lojistik gibi yüklerini adeta Tuzla'da bırakmış. Gündüz nüfusu 350 bini bulan ilçemizde beş adet organize sanayi bölgesi var. İş dünyasıyla şehre kimlik katacak projeler geliştiriyoruz. Gayrimenkul yatırımcıları için de cezbedici gelişmeler yaşanıyor. İlçeye yeşil ve mavi dengesini bozmadan ekonomik katkıda bulunacak herkesin yanındayız" dedi.

TUZLA DEĞERLENİYOR
53 milyon 927 bin lira ile Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Tuzla İçmeler arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesini kazanan Dağ Mimarlık'a yer teslimi yapıldı. Karma konseptli üretilecek yeni projede ticari ünitelerin yanı sıra turizme hizmet verecek birimler ve konutlar da yer alacak. 

EMLAK KONUT ÖNCÜLÜK YAPTI 
Emlak Konut GYO'nun önümüzdeki dönemde de portföyüne kazandırdığı ve kazandıracağı araziler üzerinde de ulaşılabilir fiyatlarla projeler üretmesi bekleniyor. 2005'ten sonra hızla dönüşmeye başlayan Tuzla'da, 4 bin 979 konut, sağlık ve eğitim merkezleri ile ofis binalarından oluşan Evora istanbul projesini TeknikYapı'nın müteahhitliğinde inşa eden Emlak Konut GYO, 300 dönüm arazi üzerinde 20 bin kişilik bir uydu şehir kurdu.

Mehmet Canıtatlı / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181