Yatırımcıların yeni rotası Tuzla!
Kamu yatırımlarıyla ulaşımdan teknolojiye, sağlıktan eğitime kadar önemli gelişim sergileyen Tuzla, marina projesiyle kazandığı değeri de yükseltmeye devam ediyor.

İstanbul Anadolu yakasındaki ilçelerde konut fiyatlarını en çok ulaşım projeleri artırıyor. İki yakayı birbirine bağlayan ve erişimi rahatlatan mega ulaşım yatırımlarının gerçekleştiği her ilçede hem daha fazla markalı konut projesi hayata geçirilirken, hem de yüksek fiyat artışları görülüyor.

İstanbul’un Anadolu yakasındaki sınır ilçesi olan Tuzla da, uzun yıllar önce şehrin sayfiye yeri olarak ilgi görürken, şimdi gelişen yapısı, mega yatırımlar ve ulaşım hattının ilçeyi merkeze yakınlaştırmasıyla önemli bir gelişim noktası oldu. İlçenin özellikle ilgili gören kesimleri olan D-100 Karayolu güneyi ile sahil arasında kalan bölgede villa ve düşük katlı konutlar dikkat çekerken, şirketlerin operasyon merkezlerini bu bölgeye taşıması ve Tuzla Devlet Hastanesi’nin bölgede bulunması bu alandaki hareketliliğin önemli nedenleri olarak gösteriliyor. Sahil bölgesi ise Tuzla Marina ile birlikte, nitelikli kısa katlı siteler şeklinde gelişme gösteriyor.

Ulaşımı kolaylaştı
Kısa süre önce gündeme gelen Tuzla-Pendik-Yavuz Sultan Selim Köprüsü Yüksek Hızlı Tren Hattı projesi ile birlikte 2018 yılı sonu itibarıyla faaliyete geçirilmesi planlanan Gebze-Halkalı Marmaray yüzeysel metro hattı bölgenin ulaşılabilirliğini artıracak projelerin başında geliyor. Tuzla’da da istasyonu bulunacak olan Gebze-Halkalı Marmaray yüzeysel metro hattı ile Gebze-Halkalı arası ulaşımın yaklaşık 2 saate kadar indirilmesi planlanıyor.

Tuzla yakın çevresinde bölgeye hareketlilik getirecek  diğer önemli proje ise Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pist inşaatı. Yanı sıra 4 bin kişilik Garanti Teknoloji Kampüsü, büyük bir alanda kurulması planlanan Anadolu Yakası Yaş Sebze Meyve Hali, Tuzla’nın potansiyelini artırması beklenen projelerden.Tuzla, bu büyük ulaşım yatırımları da göz önüne alındığında gelecekte de  adından sıkça söz ettireceğe benziyor.

Marina etkisi
Tüm bu gelişmelerin yanı sıra bölgenin kaderini değiştiren büyük yatırımlardan biri de marina projesi oldu. Tuzla’da 2015 yılında hayata geçirilen marina projesi bu bölgedeki prim değerinin de artmasını sağladı.

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Teminat Değerleme Yöneticisi Çağdaş Coşkun, ilçe genelinde konutların özellikle D-100 Karayolu güneyi ile sahil arasında kalan bölgede hayat bulduğunu, sahile doğru ilerledikçe, konutlardaki değer artışlarının dikkat çektiğini ifade etti. Coşkun, “Tuzla’da değeri yüksek bölgeler ise İstasyon, Aydıntepe mahalleleri ve çevreleri. Bu bölgelerde ana etken ise Tuzla Marina projesi” diye konuştu.

5 bin konut sattı
Tuzla’nın markalı konut anlamında gelişiminde yapı taşı projelerden olan Evora İstanbul’u hayata geçirdiklerini hatırlatan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Tuzla’nın, İstanbul’un gelişmeye açık ve potansiyeli olan bir bölgesi olarak cazibesini koruduğunu söyledi. Durbakayım, “Evora İstanbul’un temelini attığımızda da bunu söylüyorduk. Yanılmadığımız ortaya çıktı ve toplam 5 bin konuttan oluşan projenin tamamını satarak büyük bir başarıya imza attık. Bu başarı, Tuzla’daki potansiyeli gören müşterimize de ait. Teknik Yapı Tuzla’da sadece inşaat projesi gerçekleştirmedi. Hem Tuzla’ya, hem de Türk ekonomisine büyük bir ekonomik değer kattı” dedi.

Huzurlu bir yaşam var
DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Tuzla’nın İstanbul’da sakin ve huzurlu bir yaşam vaat ederken, hızla gelişmeye ve büyümeye devam ettiğine dikkat çekti. Tuzla’nın, hayata geçirilen marina ve ulaşım projeleri ile hem markalı konut üreticilerinin hem de yatırımcıların merceği altında olduğunu anlatan Dumankaya, “İstanbul’un cazibe merkezi olmasının yanında en sakin ve huzurlu ilçelerinden Tuzla’da, son yıllarda geliştirilen projeler ile bölge değerini giderek arttırıyor. Geliştiricilerin yatırım için radarında olan Tuzla’da konut fiyatları her geçen gün artıyor. Bölgedeki satılık konut fiyatlarına bakıldığında 2010 ila 2017 yılları arasında yüzde 131’lik bir artış görülüyor. Şu an yatırımcının en çok tercih ettiği bölgelerin başında geliyor” diye konuştu.

Proje için çalışıyor
Erguvan İnşaat Yönetici Ortağı Emre Maraşlı ise ‘yıldız’ bir bölge olarak nitelediği Tuzla’da kendilerinin de proje arayışında olduklarını ve iki arsa üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Maraşlı, “Sektörün daralmadan geçtiği dönemlerde sadece yıldız bölgeler veya projeler iş yapacaktır. Tuzla bu bölgelerden biri. Fiyat/Performans şahane. AB grubu oturan oranı yüksek. Kurtköy bölgesinde konut alanı kalmaması sebebiyle biz de bu aralar Tuzla’da İki adet arsa üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Milliyet 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181