Yazlık fiyatlarında en yüksek rakam Çeşme'de!
İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden sahil bölgelerine yaşanan göç, gayrimenkul fiyatlarına da yansıdı. Türkiye'nin yurtiçinden ve yurt içinden tatil için yoğun olarak tercih edilen Ege ve Akdeniz bölgelerindeki tatil beldelerindeki değer artışı son bir yılda da devam etti. Havaların da ısınmasıyla gayrimenkul sektöründe talepler yazlık bölgelere doğru kaymaya başladı. Özellikle sezonluk kiralamalarda büyük yoğunluk dikkati çekerken, çok sayıda kişi de İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden Çeşme ve Bodrum gibi bölgelere akın ediyor.

İLK 10 BELLİ OLDU
Türkiye'nin tatil en çok tercih edilen Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde yazlık fiyatlarında ortalama 8 bin 641 TL ile metrekare fiyatıyla Çeşme (İzmir) birinci olurken, ikinci sırada 5 bin 582 lirayla Bodrum (Muğla), üçüncü sırada ise 4 bin 473 lirayla son yıllarda popülaritesi hızla artan Kaş (Antalya) yer aldı.

MARMARA'NIN İNCİSİ ŞİLE
Datça'nın (Muğla) 4 bin 181 lira ortalama metrekare satış fiyatıyla dördüncü sırada yer aldığı listede, Urla (İzmir) 4 bin 39 lirayla beşinci, Foça (İzmir) 3 bin 820 lirayla altıncı, Karaburun (İzmir) 3 bin 755 lirayla yedinci, Marmaris (Muğla) 3 bin 623 lirayla sekizinci, Fethiye (Muğla) 3 bin 96 lirayla dokuzuncu sıradan yer aldı. Listede Ege ve Marmara, İzmir, Antalya ve Muğla dışında yer alan tek ilçe ise Şile. Şile'de yazlıkların ortalama metrekare satış fiyatı 3 bin 32 lira oldu.

ERDEK'İN YILDIZI PARLADI
Araştırmaya göre, son bir yılda en fazla prim yapan tatil beldesi, Balıkesir'in Erdek ilçesi oldu. Son bir yılda yazlık fiyatları Erdek'te yüzde 34,7 artarken, onu yüzde 26,9 yükselişle Çeşme, yüzde 25,3 ile Fethiye takip etti izmir Seferihisar'da yazlıkların ortalama metrekare fiyatı son bir yılda 23,4 yükseliş gösterirken, onu yüzde 23,1 primle izmir'den Dikili ve Muğla'dan Ortaca, yüzde 22,4 ile Muğla'dan Ula, yüzde 22 ile Muğla'dan Köyceğiz, yüzde 20,7 ile yine Muğla'dan Marmaris izledi.

BODRUM COK FARKLI
NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Bodrum'un Muğla'nın en hızlı büyüyen ilçesi olduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:"Bodrum'da satılan her4 konuttan biri yeni konutlardan oluşuyor. Artan göç ve yabana yoğunluğu Bodrum'a ilginin arttığını gösteriyor. Yalıkavak ise konumu itibarıyla yarımadanın kuzeybatısında, yıllar içinde gelişen statüsüyle şimdi kendi merkezi olan ve Bodrum'un en güzel beldelerinden biri. Biz de Nefin istanbul dışındaki ilk projesini geliştirmek için özellikle bu bölgeyi seçtik. Ege Denizi ile buluştuğu NefYalıkavak'ta, 389 adet villa ve rezidans bulunuyor."

TALEP PATLAMASI
Araştırma sonuçlarını değerlendiren Coldwell Banker Türkiye Müdürü Gökhan Taş, büyük şehirlerin karmaşasından kaçmak isteyen insanların artık göç etmeye başladığını belirterek, son yıllarda İstanbul'un göç verdiğini, yazlık bölgelerin ise istikrarlı bir şekilde göç aldığını söyledi. Taş, "Bu nedenle özellikle satılık yazlık piyasası oldukça hareketlendi. Yazlıklara talep ciddi şekilde artmış durumda" dedi.

POTANSİYEL COK YÜKSEK
DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, İstanbul dışındaki ilk gayrimenkul projelerini izmir'de gerçekleştirdiklerini belirterek, özellikle İstanbul'dan izmir ve çevresine çok ciddi bir yatırımcı akını olduğunu söyledi. Çeşme'de yaptıkları projeye ciddi ilgi olduğunu 7 dile getiren Yılmaz, "Çeşme'de çok ciddi bir arsa talebi yaşanıyor. Burada potansiyelin çok yüksek olduğunu gören müteahhitler bölgeden arsa satın alarak bir an önce proje gerçekleştirmek istiyor"diye konuştu. 

Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181