'Yazlık'ta öncelikli tercih Bodrum!'
Yorucu şehir hayatının getirdiği stresi bir kenara bırakmak isteyenlerin dinlenme ihtiyaçlarının artması, ekonominin büyümesi, kişi başı milli gelirin artması ve artık tatilin lüks değil bir ihtiyaç olarak algılanması yazlık evlere olan talebi de artırıyor. Ayrıca şehir hayatından kaçanların ve emeklilerin kıyı illerine yerleşme ya da daha uzun süre buralarda yaşama planları, uzun süren sezonuyla dikkat çeken Bodrum’u öncelikli tercih haline getiriyor. Bodrum’da bugüne kadar 1.800 konut inşa eden Areon Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Süha Yılmaz ise Bodrum’un birçok konut projesine ev sahipliği yaptığını belirterek, burada her zevke ve bütçeye uygun bir yazlık ev bulmanın mümkün olduğunun altını çiziyor.

Dinlenmek, tatil yapmak ya da sürekli yaşamak için ideal bir yerleşim bölgesi olan Bodrum’a kara, hava ve deniz yolu ile rahatça ulaşılabilmesi de bölgeyi popüler kılan en önemli özellikler arasında yer alıyor. Birçok farklı deniz sporları ile paraşüt, kamping gibi aktivitelere de imkan tanıyan Bodrum, dört mevsim ilgi gören bir yapı sergiliyor.

Bodrum’a yatırım yapan kazançlı çıkar
Ege’nin incisi Bodrum’un bir marka değeri olduğuna vurgu yapan Areon Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Süha Yılmaz: “Bodrum’da satın alınan konutlar aynı yıl içinde prim yapar. Bu nedenle Bodrum’dan yazlık satın alanlar her daim kazançlı çıkar“ diyor ve ekliyor:

“Bodrum’a talep her zaman yüksekti. Yaklaşık 10 yıldır ise hızla artan bir talep oluştu. Bodrum’da yazlık ev fiyatları elbette her yerde olduğu gibi projenin lokasyonuna ve niteliğine, konutların konumuna, büyüklüğüne ve daire tiplerine göre değişiyor. EVA Gayrimenkul Değerleme’nin 2015 yılında Muğla genelinde gerçekleştirdiği yazlık konut piyasası araştırmasına göre; Bodrum’da katma değeri yüksek prestijli projelerdeki konut fiyatlarının metrekaresi 10 bin TL ila 30 bin TL arasında değişiyor. Yine bu araştırmaya göre; denize sıfır konumdaki projeler dışında daha içeride yer alan, marina veya deniz manzaralı, yüksek standartta inşaat kalitesine sahip gayrimenkul projelerinde ise metrekare fiyatı 5 bin TL civarında. Konuma ve projeye bağlı olarak metrekaresi yaklaşık 3 bin TL’ye yazlık ev bulmak da mümkün. Sahibinden.com’un 2015 yılı Ocak-Mayıs ayı verilerine göre ise Bodrum’da yazlık ev fiyatları ortalama 240 bin TL seviyesinde.“

Bodrum’un ayrıca birçok farklı kültürün ortak buluşma noktası olduğunu belirten SühaYılmaz, İngiliz, Alman, Hollandalı ve Danimarkalıların yanı sıra Körfez ülkeleri vatandaşlarının ve yurt dışında yaşayan Türklerin de Bodrum’u sıklıkla tercih ettiklerini söylüyor.

Bodrum’da 16. projesini hayata geçiriyor
Bodrum’da 1987 yılından bu yana birçok farklı ve nitelikli proje hayata geçirerek toplamda 1.800 konut üreten Areon Yapı, bölgedeki 16. projesi Areon Boğaziçi Evleri ile dikkat çekiyor. Sessiz ve huzurlu bir ortamda sakinlik arayan ve aynı zamanda merkeze yakın olmanın lüksünü yaşamak isteyenler için ideal bir mevkide konumlandırılan Areon Boğaziçi Evleri, Bodrum-Milas Yolu üzerinde, toplam 57 bin metrekarelik alanda, 38 bin metrekaresi yeşil alan ve sosyal tesis olarak ayrılmış butik bir proje. Peşinat ve ara ödeme olmadan 120 ay vade imkanı sunulan Areon Boğaziçi Evleri’nde, 950 TL’den başlayan taksitlerle 1+1 daire, 1.800 TL’den başlayan taksitlerle ise 2+1 dubleks daire sahibi olunabiliyor. Projede, teraslı 1+1 daireler 160 bin TL’den, hem balkonlu hem de bahçeli 2+1 dubleks daireler ise 300 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. İnşaatına bu yılın Eylül ayında başlanacak olan projenin Aralık 2018’de teslim edilmesi hedefleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181