Zekeriyaköy 3. köprüden sonra parlayacak!
Hem deniz hem de orman manzarasına sahip olan Zekeriyaköy'ü fiyatlar nedeniyle genellikle Türkiye'nin üst düzey gelir seviyesine sahip zengin kesimi tercih ediyor. Özellikle bahçeli, tek katlı, müstakil villaların bulunması nedeniyle sanlık ve kiralık evler daha değerli hale geliyor. Zekeriyaköy'de ev kiraları 3 bin 500 dolar ile 12 bin dolar arasında değişiyor. Sitelerde bulunan ortalama 250 metrekarelik daireler ise 2 bin 500 dolar ile 3 bin dolar aralığında kiralanıyor. Satılık daireler ise 600 bin dolardan 3 milyon dolara kadar yükseliyor. Markalı konut projelerinde ise ev kiraları 3 bin liradan başlıyor. Satılık evler de 1 milyon 500 bin dolar ile 2 milyon dolar arasında değişen fiyatlara sahip. Zekeriyaköy 15 bin nüfusa sahip bir semt. Ulaşım olanaklarının kısıtlı olması ve üst sınıfa hitap etmesi nüfusu da etkiliyor. Nüfusun az olması nedeniyle bölgede daha az ticari alan yer alıyor. Zekeriyaköy'de yatırım yapanlar arazi ya da ev almayı daha çok tercih ediyorlar. Ancak cadde üzerinde olan dükkanların da oldukça popüler olduğunu söyleyebiliriz.

Deprem bölgesi olduğu için tek katlı evler avantaj sağlıyor

Bölgedeki emlak ofislerinden Orange Emlak Yetkilisi Ahmet Yurttaş, "Türkiye'nin deprem kuşağında yer alması nedeniyle insanlarda haliyle deprem korkusu var. Özellikle İstanbul gibi kalabalık bir ilde deprem olması ihtimaliyle insanlar Zekeriyaköy'ü istiyor. Tek katlı evlerin ağırlıklı olması Zekeriyaköy'ü daha çok tercih edilir kılıyor. Aynı zamanda şehrin merkezine yakın olmasına rağmen doğayla iç içe olmak insanları olumlu yönde etkiliyor. Zekeriyaköy'ün tek olumsuz özelliği ulaşımın olmaması. İleride 3'üncü köprü yapıldığı zaman burası daha çok talep alacak." diye konuştu.

Zekeriyaköy yatırım açısından en avantajlı yer

Zekeriyaköy ile ilgili değerlendirmede bulunan İpekyol Emlak Gayrimenkul danışmanı Mehmet Can Kılınç, "Zekeriyaköy genelikle üst sınıf tarafından tercih edilen bir semttir. O nedenle de daha çok işadamlan ve büyük yatırımcılar tarafından tercih ediliyor. Bu nedenle birinci sınıf kalitede evler inşa ediliyor ve tabiki kiralık ve satılık evler daha pahalı oluyor. İnsanlar da daha az tercih ediyor. Nüfusu da etkiliyor. Bir de en önemli sorun ulaşım alternatiflerinin az olması. Burada Göktürk köyü gibi otoban yok. O nedenle insanlar pek fazla tercih etmiyor. Aslında Zekeriyaköy'den Maslakla gitmek 15-20 dakika sürüyor ama toprak yol olması ve karanlık, ormanlık yolların olması nedeniyle insanlar pek tercih etmiyor. İleride 3'üncü köprünün ve 3'üncü havalanın yapılması nedeniyle bölge daha fazla değer kazanacak. Havaalanında çalışanlar daha çok tercih edecek" dedi.

Taraf Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181