Bolu Belediyesi'nden dar gelirli aileler için 404 adet konut müjdesi!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, Bolululara müjdesi sosyal konut projesi oldu. 404 dar gelirli aileyi kiradan kurtaracak müjdesiyle ilgili Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Emin olun bizim buradan gelir elde etmek gibi bir derdimiz yok. Vatandaşlarımız konut sahibi yapmak istiyoruz.” dedi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Bolululara güzel bir müjde vereceğini duyuran Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan dar gelirli ailelere “konut müjdesi” geldi.

Bolu Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı 1. Birleşiminde müjdesini Bolu kamuoyu ile paylaşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Dağkent mevkiinde 6 blok, 404 daireden oluşan bir konut projesine başlayacaklarını ve projenin avan ihalesini gerçekleştirdiklerini müjdeledi.

“Kat karşılığı ihalesi yapıldı”
Özcan, “ATAKENT Konutları” adıyla yükselecek proje ile ilgili yaptığı açıklamada, “Hani 2019’da TOKİ talepler toplamıştı hatırlıyor musunuz? Talepleri topladı ama ortada ne bina var ne de binanın yapılacağı yer… Biz Aralık ayında bu yeri aldık. Bakın hangi aşamaya gelmişiz şimdi anlatacağım. Cuma günü ihalesi gerçekleştirildi buranın. Kat karşılığı ihaleye çıkıldı avan proje üzerinden, yasaya tamamen uygun bir şekilde. İhaleye belediyemizin şirketi katıldı ve kat karşılığı ihaleyi aldı. Bolu Belediyemize, ihaleyi alan belediye şirketimize ve Bolumuza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı. “Biz burada saray müjdesi vermiyoruz, dar gelirli ailelerimize konut müjdesi veriyoruz” diyen Özcan, TOKİ yetkililerine çağrıda bulunarak, “Yangından mal kaçırır gibi talep toplandı. 12 bin 500 insan müracaat etti. 255 konut yapacağız dedi yeri belli değil daha. Vatandaşların duygularıyla oynamayın. Nereye yapacağınızı açıklayın, biran önce başlayın. Yapacağım, edeceğim demekle bu işler olmuyor.” dedi.

Özcan, daha sonra ATAKENT konut projesinin avan projesi Meclis ve Bolu kamuoyu ile paylaştı. Sunumun eşliğinde proje detaylarından bahseden Özcan, “2 tane 8 katlı, 2 tane 10 katlı ve 2 tanesi de 13 katlı olmak üzere toplam 6 bloktan oluşacak. Arkadaki 4 dönümlük yeri satın aldığımız için proje alanı 25 dönüme çıktı. Topladığın zaman 5 bin 50 metrekare konutların tabanı, 2 bin metrekare de işyerlerinin taban alanı. Yaklaşık 17 dönümlük alanı biz dekorasyon alanı ve açık park alanı olarak değerlendiriyoruz. Burası oldukça ferah olacak. 63 bin küsur metrekare kullanma hakkımız varken, biz 50 bin metrekare kullandık. 2 tip daire var. 8 katlılarda her katta 8 daire var. 4’ü 90 metrekare, 4’ü ise 120 metre kare. 10 ve 13 katlılarda ise her katta 6 daire var. 4 tanesi 120 metrekare, 2 tanesi de 90 metrekare. Toplam daire sayısı 404. Dairelerin yüzde 70’i müteahhitin. İhalesi yapıldı. 156 tanesi belediyeye ait. Geri kalanı ise müteahhit olan belediye şirketinin.” diye konuştu.

“Gelir elde derdimiz yok”
Konut satışlarına ilişkin olarak da Özcan, belediye ve belediye şirketinin ayrı ayrı talep toplayacağını açıkladı. Hak sahiplerinin de kura çekimiyle belirleneceğini söyleyen Özcan, “Belediye kaç fiyata satacaksa şirkette o fiyatın üzerine çıkamayacak. Şirket ve belediye ayrı talep toplayacak. Aynı gün aynı yerde kura çekimi gerçekleşecek. Hepsi kura ile belirlenecek. Hilesiz olacak. Noter ve halkın huzurunda gerçekleşecek. Önümüzdeki 1 aylık süreç içerisinde şirketin açık ihaleye çıkacağını tahmin ediyorum. Buradaki en büyük avantajımız müteahhitlik karı gözetmiyor. Dar gelirli ve konut sahibi olmayan ailelere verilecek. Değerlendirmeleri yapacağız ama şuna emin olun bizim buradan gelir elde etmek gibi bir derdimiz yok. Vatandaşlarımız konut sahibi yapmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bolulu müteahhitlere çağrı: “Bolulular yapsın, Bolulular kazansın”
Özcan konuşmasında son olarak Bolulu müteahhitlere de çağrıda bulunarak, “Dükkânlar kura ile satılmayacak. Encümenden izin almak kaydıyla tamamlandıktan sonra veya tamamlanmadan önce şirket satışı gerçekleştirebilecek. Avan proje üzerinde ihaleye çıktık. Yasalar buna izin veriyordu. Şuan projeler çiziliyor. Onlar da önümüzdeki günlerde biterek, şirkete teslim edilecek. Bu Bolu’da tek başına bir müteahhitti zorlayabilir. Ama çağrıda bulunuyorum. Birkaçı bir araya gelsin, karını biraz minilimize etsin ve gelsin bunu Bolulular yapsın, Bolulular kazansın” diye konuştu.

Bolu Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181