TOKİ Burdur Depremevleri projesinde anlaşmalar devam ediyor!
Bozkurt Mahallesi’ndeki Depremevlerine yapılması planlanan TOKİ Konutlarıyla ilgili görüşmeler Burdur Belediyesinin Fen İşleri Kampüsü’nde devam ediyor. Bir haftayı aşkındır süren görüşmelerde 83 hak sahibiyle anlaşmaya varıldı. Bazı hak sahipleri daha büyük konutları tercih edip bedelini ödemeye hazır...

1971 Büyük Burdur Depreminden sonra inşa edilen Bozkurt Mahallesi’ndeki Depremevlerine yapılması planlanan TOKİ Konutlarıyla ilgili görüşmeler devam ediyor. Belediye Konferans ve Sergi Salonu’nda düzenlenen toplantıda TOKİ Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı Gürol Konyalıoğlu’nun katılımıyla yapılan bilgilendirmenin ardından Fen İşleri Kampüsü’ndeki görüşemlerde hak sahipleriyle anlaşma sağlanıyor. Bir haftadır süren görüşmelerde 83 kişiyle anlaşmaya varıldı. Bazı hak sahiplerinin bedelsiz takas edilecek evler yerine metrekaresi daha büyük olan konutları ek bedel ödeyerek almayı tercih ettiği görüldü.

410 hak sahibi ve hissedarla anlaşma sağlandıktan sonra projenin uygulamaya başlamasıyla Depremevleri Pazarından 100. Yıl Karakolu’nun arkasındaki konutların olduğu bölgeye kadar olan alan tamamen yıkılacak ve 59 bloktan oluşacak 708 konut, 42 iş yeri, yeşil alanlar, kültür merkezi, sağlık ocağı, karakol gibi ihtiyaç alanlarının da oluşturulacağı yeni bir yerleşim yeri yaratılacak.

Hak sahiplerinin alacağı konutların dışındaki konutların ise ne zaman satışa çıkacağı konusunda bir bilgi yok. Tamamen TOKİ’nin inisiyatifinde olan konut satışları, anlaşma sağlandıktansonra da yapılabilir önümüzdeki yıllarda da...

Bozkurt Mahallesi’ndeki Depremevlerine yapılması planlanan TOKİ Konutlarıyla ilgili görüşmeler Burdur Belediyesinin Fen İşleri Kampüsü’nde devam ediyor. Bir haftayı aşkındır devam eden görüşmelerin olumlu sonuçlarla sürdüğünü belirten müşavir firma GEDAŞ’ın Proje Sorumlusu ve Şehir Plancısı Bilal Ekrem Yalçın, hak sahiplerinin neredeyse yarısıyla görüştüklerini belirtti. Edinilen bilgiye göre hak sahiplerinin 83’üyle anlaşmaya varıldı.

Depremevleri’nde ne yapılıyor?
Burdur Belediyesi ve TOKİ ortaklığıyla GEDAŞ Firmasının yapacağı Depremevleri TOKİ Konutları 59 Bloktan oluşacak 708 Yeni konutun 69 ile 116 m2 aralığında 5 farklı tipte yapılacak. Konutlarla birlikte 42 işyeri, yeşil alan, kültür merkezi, sağlık ocağı, karakol gibi ihtiyaç alanlarının da oluşturulacağı alanlar oluşturulacak.

“Kamu menfaati değil, hak sahiplerinin menfaatini düşünülüyor” denilerek başlayan görüşmelerde 708 Konuttan 318’i mevcut hak sahiplerine verilecek. 69 m2’lik evlerden 150 hak sahibi hiçbir bedel ödemeden yeni evlere geçebilecek, geri kalan 168 kişinin ise 10 Bin TL’yi geçmeyecek bedellerle yeni evlerin sahibi olabilecek. 3 Yılda tamamlanması planlanan yeni konutların inşaat süresinde de hak sahiplerine kira yardımı yapılacak.

Görüşmeler olumlu sürüyor
Burdur Belediyesinin Fen İşleri Kampüsü’nde devam eden görüşmelerde kapısını çaldığımız GEDAŞ Proje Sorumlusu ve Şehir Plancısı Bilal Ekrem Yalçın, bazı bilgileri paylaştı. Yalçın, Görüşmelerin olumlu sürdüğünü, bir haftada hak sahiplerinin yarısıyla görüştüklerini, görüşme yapılanların da yarısıyla anlaşma sağladıklarını ifade etti. Hak sahipleriyle görüşmelerin geçen 1 haftadaki gibi devam etmesi durumunda 3 ay sürmesi planlanan görüşme sürecinin, 2 ayda tamamlanabileceğini aktaran GEDAŞ Proje Sorumlusu Yalçın, uzlaşma oranının %95’i geçeceğinini ifade etti. Yalçın, sadece bedelsiz konutlar için değil, daha büyük konutları da tercih eden hak sahiplerinin olduğunu da paylaştı.

Diğer konutlar ne zaman satılacak?
Edinilen bilgiye göre TOKİ diğer konutların satışa çıkarılması için hak sahipleriyle anlaşmanın sağlanmasını bekliyor. Tamamen TOKİ’nin inisiyatifiyle yapılacak satışların anlaşmalar sağlandıktan sonra olabileceği gibi inşaat başladıktan sonra veya tamamlandıktan sonra da yapılabilir. Ama şuan TOKİ’nin gündeminde diğer konutların satışı yok.

Bahtiyar Turan / Burdur Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181