"Akademik odalar engel değil, destek olmalı"
Emlak ve konut sektörünün en güçlü yayını ve günlük olarak Line TV'de ekranlarında izleyicileri ile buluşan Emlak Sayfası programına katılan İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, kentsel dönüşüm konusunda vakit kaybedilmesinin büyük bir risk olduğunu ve akademik odaların bu konuda daha hassas davranması gerektiğini söyledi.

Utku Çalışkan'ın emsal artışı ve akademik odalarla yaşanan sorunlar hakkında sorular sorduğu programda birbirinden önemli açıklamalar yapan Namık Ziya Mescioğlu, emsal artışının kesinlikle bir rant oluşturmadığını söyledi. Ortaya çıkacak her türlü artı değerin vatandaşın lehine olduğunu söyleyen Mescioğlu,"Riskli binalarda yaşayan vatandaşlarımızın güvenli konutlara geçmesi gerekiyor. Biz inşaat sektörü olarak bu konuda her türlü desteğe hazırız. Elini taşın altına koyan Bursa Büyükşehir Belediyesi bizlere bir yol açtı. Emsal artışı bu işin teşvik edilmesi için bir adımdır. Akademik odalarında bu konuyu daha iyi analiz ederek ve gerekirse istişare mekanizmalarını hayata geçirerek bizlerin yanında olmasını arzu ediyoruz" dedi.

MESCİOĞLU "ÜÇ DAİREYE BİR OTOPARK DEĞİL, HER DAİREYE BİR OTOPARK NEDEN OLMASIN"


Bursa'daki imar yönetmeliği hakkında da açıklamalarda bulunan İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, herhangi bir binanın ruhsat alabilmesi için ilgili projede 3 daireye 1 otopark gösterilmesinin yeterli olduğunu ancak artan araç sayısı ve nüfus yoğunluğu nedeniyle ihtiyacı karşılamadığını dile getirdi. Akademik odaları bu konuda yeni bir çalışma yapmaya davet eden Mescioğlu,"Eğer bu kente gerçekten değer katacaksak çok yönlü düşünmek zorundayız. Sadece itiraz yolunu seçmek ve müzakere yollarını denememek bizi çözümsüzlüğe götürür. Yıllar önce akademik odalar ve şehir plancıları tarafından hazırlanan yönetmelik bugün için zayıf kalıyor. Size verdiğim otopark örneği en basit örneklerinden bir tanesi. Gelin bu noktadan başlayıp kenti nasıl daha yaşanabilir bir hale getirebiliriz onu konuşalım. Emsal artışında rant var demekle, zaten mağdur durumda olan vatandaşı daha mağdur etmekle bir yere varamayız" dedi.

Utku ÇALIŞKAN/Emlaksayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181