Atatürk Stadı tarihi dokusu korunarak meydana dönüştürülüyor!
Yapımı için 1926 yılında Atatürk’ün 1000 lira bağışta bulunduğu ve 1948 yılında tamamlanan Atatürk stadının bulunduğu alanın, stadın tarihi dokusu korunarak ayrıcalıklı bir meydana dönüştürüleceği proje kapsamında yıkımlara başlandı. Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, uygulanacak proje ile stadın zemin ve tarihi dokusunun korunacağını, 100 bini aşkın kişinin rahatlıkla toplanabileceği ve açık spor alanlarının bulunacağı ayrıcalıklı bir meydanı kente kazandıracaklarını söyledi. Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr. Süleyman Şahin de uygulanacak proje ile Atatürk Stadının açık spor alanları, yeşil alanı ile çok daha fazla vatandaşın kullanabileceği güzel bir meydana dönüşeceğini kaydetti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, 400 bin metrekare proje alanı ve 190 bin metrekarelik inşaat alanıyla Bursa’nın en büyük anıtsal yapılarından biri olan yeni stadyumun geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılmasının ardından, eski stadyumun bulunduğu alana yapılacak meydan projesinde yıkımlar başladı. Yapımı için 1926 yılında Atatürk’ün bizzat kendisinin 1000 lira bağışta bulunması, 1948 yılında buyana hem resmi törenlere ev sahipliği yapması hem de Bursaspor’un şampiyonluk başta olmak üzere elde ettiği birçok başarıya ev sahipliği yapması nedeniyle Bursa tarihinde aynı bir önemi bulunan stadyum doğal dokusu korunarak ile meydan projesinde yaşatılacak.

Bursa’nın yeni buluşma noktası
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr. Süleyman Şahin ile birlikte Atatürk Stadyumu’nun tribünlerinde başlayan yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Daha önce stadyum alanının ticaret alanı yapılmasını engellediklerini ve bu alanı spor alanı olarak tescil ettiklerinin altını çizen Başkan Altepe, gelen yoğun talep üzerine yapılacak meydan projesinde Atatürk Stadının izlerini yaşatacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da stadın bulunduğu alanın yeşil alan olarak Kültürpark’a dâhim edilmesi yönündeki talebi üzerine yeni stadyumu başka bir noktaya yaptıklarını hatırlatan Başkan Altepe, proje hazırlıklarının ardından yıkım çalışmalarına da başlandığını vurguladı. Projede stadyum dokusunun bozulmayacağını dile getiren Başkan Altepe, “Özellikle kapalı tribün kısmı kalacak. Diğer tribünlerin de sadece üstte kalan kısımları yıkılacak. Böylelikle 15 bine yakın insanın oturabileceği amfi tiyatro şeklinde tribünü olan, aynı zamanda Bursaspor’un hatırası olarak saha ile birlikte stat da yaşatılmış olacak. Bu alanda hem sportif aktiviteler yapılabilecek hem de bayramlarda törenler, şenlikler, festivaller ve çevresiyle birlikte yüzbinlerin toplandığı mitingler yapılabilecek. Bursa ayrıcalıklı bir meydan, bir yaşam alanı kazanırken, Atatürk stadının tüm izleri de yaşatılacak” diye konuştu.

Yıkım riskli alanlardan başladı
Yıkım çalışmaları hakkında bilgi veren Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr. Süleyman Şahin ise, yıkımlara öncelikle riskli alanlardan başladıklarını söyledi. Bursa’nın yeni bir meydana kavuşması için artık günlerin sayıldığını dile getiren Şahin, “Yeni planlama doğrultusunda kentin nefes alabileceği, açık spor tesisleri olarak da kullanılacak güzel bir alan olacak. Yeşil alan korunuyor. İnşallah daha fazla vatandaşımızın buradan yararlanması için etrafında koşu pistleri yapılacak, açık spor tesisleri yapılacak. Burası yaşayan bir nokta olacak. Daha zenginleştirilerek doğal dokusu korunarak hizmete sunulacak. Bursa’mızın gözde bir mekanı olacak. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181