Başkan Dündar 7 yıllık hizmet hayatını anlattı!
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 7 yıllık görev süresince gerçekleştirdiği hizmet ve yatırımları basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı. 2 bin 557 günde bin 630 projenin fitilini ateşlediklerini söyleyen Dündar, “Şehir değişirse, hayat değişir. Bu doğrultuda şehir, insan ve demokrasiyi esas alarak projelerimizi hazırlıyoruz. Bursa’nın en modern ilçesiyiz. Cazibe merkezi haline geldik. Birgün herkes Osmangazi’de yaşamak isteyecek” dedi.

Faaliyetlerinin bütçedeki oranlarının yüzde 15 temizlik hizmetleri, yüzde 24 fen işleri, yüzde 11 park ve bahçeler-meydan, yüzde 19 kamulaştırma şeklinde gerçekleştiğini belirten Dündar, “2009 yılı ile 2016 yılı Mayıs ayı arasında, 326 milyon TL’nin üzerinde kaynak kullanarak, 528 bin 317 metrekare alan kamulaştırdık. Kent Meydanı projesi kapsamında kamulaştırılan yaklaşık 10 bin metrekarelik alan için 46 milyon TL’lik bedel ödedik. Bu bölgede daha yaklaşık 16 bin metrekare kamulaştırma yapılacak. Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında da kamulaştırılan 84 bin metrekarelik alan için yaklaşık 61 milyon 600 bin TL kamulaştırma bedeli ödedik” dedi.

‘Tarihi mirasa da sahip çıkıyoruz’

Devam eden önemli çalışmalarına örnek olarak 35 milyon TL bütçeli Panoramik Müze, Türkiye’nin en büyük ve en modern atletizm salonu Osmangazi Atletizm Salonu projesini gösteren Dündar, şunları kaydetti:

“Tarihi mirasa da sahip çıkıyoruz. Somuncu Baba Evi ve Fırını Restorasyonu son aşamaya geldi. Kültürel ve tarihi mirasın ayağa kaldırılması için 7 yılda 567 restorasyon, röleve, sokak sağlamlaştırma, tarihi camii çevre düzenleme, kültür merkezi ve tesis projesi hayata geçirdik. Diğer yandan eğitime 28 milyon 800 bin TL harcadık. İlçemize 193 yeni park ve 346 bin 46 metrekare yeni yeşil alan kazandırdık. 27 yeni meydanı hayata geçirdik. Şu an ilçe genelinde 688 park ve bahçe bulunuyor. Bursa’nın yetiştirdiği sanatçılar Zeki Müren, Yıldırım Gürses ve Müzeyyen Senar’ı anma konserleri, tarih ve kültür konferansları, Bursa’nın Gönül Sultanları konferansları ile kültürel değerleri geleceğe taşıyoruz. ”7 yılda 416 bin ton asfalt, 302 bin ton yama ile yolları yenilediklerini, 73 çıkmaz sokağı çıkar hale getirdiklerini, 66 bin metre imar yolu açtıklarını, cadde ve sokaklarda genişletme yaptıklarını anlatan Dündar, temizlik hizmetleri yeni dönem projeleri arasında Ekolojik Yaşam Merkezi, Atık Getirme ve Geri Dönüşüm Tesisi ile Hijyenik Kurban Kesim Tesisi bulunduğunu sözlerine ekledi.

Dünya 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181