Bey Sarayı restorasyonu için Genelkurmay'dan onay bekleniyor!
Büyükşehir Belediyesi’nin mart ayı olağan meclis toplantısı, Başkan Altepe başkanlığında gerçekleştirildi. Ankara Yolu’ndaki yeni Büyükşehir Belediyesi binasında yapılan toplantıda Tophane bölgesinde askeri kışla içerisinde yer alan ve Fatih Sultan Mehmet Han’ın doğduğu ev olarak da bilinen Bey Sarayı ve Ankara saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlar da gündeme geldi.

‘Tahliye’den sonra hemen
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geçen hafta Genelkurmay Karargahı’nda yaptığı temaslar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Sıcak bir atmosferde gerçekleşen görüşmelerde Bey Sarayı’nın da konuşulduğunu ifade eden Başkan Altepe, Ankara’dan gelecek ‘tahliye’ kararının ardından çalışmalara hemen başlayacaklarını duyurdu. Önümüzdeki günlerde konuya ilişkin görüşmeleri yine yapacaklarını, durumu netleştirmek için Ankara’da karargah kuracaklarını belirten Başkan Altepe, “Değişik alternatifleri konuştuk. ‘Bir an önce değerlendireceğiz” dediler. Önümüzdeki günlerde ilgili komutanlarla yine görüşeceğiz” dedi.

Turizm için ‘doping’
Bey Sarayı’nın Bursa açısından büyük öneminin bulunduğunu, Fatih Sultan Mehmet Han’ın doğduğu ev olarak da bilinen yapının ortaya çıkartıldığında kent turizmi açısından güçlü bir çekim merkezi olacağını kaydeden Başkan Altepe, “Orası kentin kimliği olarak da gösterilebilecek bir saray. Bursa bir tarih başkenti ise bu tür binaların ortaya çıkması gerekiyor. Biz her türlü fedakarlığa hazırız. Bunu karargaha da ilettik. Gerekirse saray üzerinde bulunan orduevini çok daha fazla genişleterek gösterdikleri bir alana, mesela Çekirge’nin altında levazımın bulunduğu yere yapmaya hazırız. Bu konuda haber bekliyoruz” diye konuştu.

Ankara şehitlerine anma
Başkan Altepe ve meclis üyeleri, toplantının başlangıcında Ankara’daki menfur terör saldırısında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşunda bulundu. Saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar dileyen Başkan Altepe, “Ülkemizin gelişmesi ve büyümesi, dünyayı rahatsız ediyor. Bu tür saldırılar Türkiye’yi güçlü yürüyüşünden asla alıkoyamayacaktır. Terörü destekleyenleri lanetliyoruz. Hedeflerine ulaşamayacaklar” ifadelerini kullandı.

İznik’e Alan Başkanlığı
Meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı’nın İznik’te Alan Başkanlığı oluşturulmasıyla ilgili yazısı da görüşüldü. Maddenin tartışılması sırasında söz alan Başkan Altepe, aynen Bursa’da olduğu gibi İznik’te de tarihi ve kültürel miras çalışmalarının daha düzenli yürütülmesi için Alan Başkanlığı kurulacağını açıkladı. Başkan Altepe’nin açıklamasının ardından İznik’te Alan Başkanlığı kurulmasına ilişkin madde oybirliğiyle kabul edildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181