Bursa 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda değişiklik için 9 bin imza toplandı!
15 Temmuz Halkın Direnişi Derneği (HADİDER) tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki müftülük binasının kalkması ve meydanın genişlemesi yönünde toplanan 9 bin imza, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teslim edildi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın genişletilmesine ilişkin meclisten plan değişikliğini geçirdiklerini, yeni müftülük binası için İstanbul Caddesi’nde yer tahsisi yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Başta bölge esnafı olmak üzere halkımızdan gelen bu talep, inşallah süreci hızlandıracaktır” dedi.

Başkan Altepe, HADİDER Başkanı Halil İbrahim Argani ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Ankara Yolu’ndaki belediye binasında yapılan görüşmede, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın genişletilmesine ilişkin çalışmalar gündeme geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı konuşmada, toplanan imzalar nedeniyle HADİDER yetkililerine teşekkür etti. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yapılacak genişletme çalışmalarının Bursa’nın çehresini değiştirecek bir proje olduğuna değinen Başkan Altepe, bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak daha önce girişim başlattıklarını hatırlattı. Meydanla ilgili düzenlemenin plan değişikliği yönünde meclise geldiğini ve onaylandığını belirten Başkan Altepe, “Şehreküstü çevresindeki esnafın imzalarının toplanması, şüphesiz sürece ayrı bir anlam katmıştır. Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Ulucami ve çevresi her zaman için Bursa’nın kalbidir. Bölgede yapılan en ufak güzellik, şehre yansıyor. 9 bin imzanın bize halkımızın talebi olarak gelmesi, bu doğrultuda çok etkili olacaktır” dedi.

Başkan Altepe, konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi olarak yeni müftülük binası için yer tahsisi yaptıklarını da vurguladı. Daha önce Osmangazi Müftülüğü’nün binası için arazi sağladıklarını, Diyanet İşleri Başkanlığı’na ihtiyaç hissedilen tüm alanlarda desteği verdiklerini ifade eden Başkan Altepe, “Desteğimizi hiçbir şekilde esirgemedik. Onların beklentilerini her zaman için de karşılamaya hazırız. Yeter ki Bursa için güzel şeyler ortaya çıkartalım” diye konuştu.

HADİDER Başkanı Halil İbrahim Argani ise, 9 bin imzayı 3 gün içerisinde topladıklarını anlattı. Argani, Başkan Altepe’nin meydan konusunda gereken desteği sağlayacağına inandıklarını belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181