Bursa'da 4 asırlık cami restore edildi!
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce tarihi ve kültürel miras yatırımları çerçevesinde orijinaline uygun olarak restore edilen 4 asırlık Tahtalı Köyü Camii, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katıldığı törenle tekrar hizmete açıldı. 

Caminin açılışı nedeniyle köy meydanında tören düzenlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin birer konuşma yaptığı törene, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve davetliler katıldı. 

Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmanlı’nın önemli yapılarından biri olan Tahtalı Köyü Camii’nin yaklaşık 400 yıl sonra Büyükşehir’le birlikte tekrar hayat bulduğunu söyledi. 17. yüzyılda yaptırılan caminin 1855 depreminde yıkıldığını ve minaresiyle birlikte tekrar yapıldığını hatırlatan Başkan Altepe, zaman içerisinde kullanılamaz hale gelen ibadethanenin Büyükşehir’le birlikte yeniden ilk günkü haline döndüğünü söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nce yaklaşık 2 yıl önce başlatılan çalışmaların tamamlandığını ve tarihi caminin Tahtalı Köyü’nün kalbini bir gerdanlık gibi yeniden süslediğini kaydeden Başkan Altepe, “İnşallah bundan sonra Tahtalı Camii, tüm güzellikleriyle birlikte bölgeye ve insanımıza hizmet vermeye devam edecek. Açılışımızı onurlandıran sayın bakanımıza, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bölgemiz, insanımız için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

600 bin TL’ye mal oldu 
Başkan Altepe, Tahtalı Camii’ndeki restorasyon çalışmalarının yaklaşık 600 bin TL’ye mal olduğunu ifade etti. Arkeolojik bir bölge olarak tanımladığı Tahtalı’daki yapının iç ve dış her yönüyle sıfırdan onarıldığını kaydeden Başkan Altepe, “Caminin içerisindeki her türlü yazılar, eserler de elden geçti. İlk günün güzelliği ortaya çıktı. Çalışmalarımız yaklaşık 600 bin TL’ye mal oldu. İnşallah şimdiden sonra Nilüferimize ve insanımıza hizmet edecek” diye konuştu.

Törende söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ise yapılan restorasyon nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti. Bursa’nın Başkan Altepe sayesinde tarihine sahip çıktığını, birçok eserin Büyükşehir Belediyesi’nin tarihe dokunuş çalışmaları kapsamında yeniden ele alındığını kaydeden Dr. Müezzinoğlu, “Büyük Türk Milleti’nin vazgeçemediği, asla da vazgeçemeyeceği 2 göz ağrısı var. Birisi minare, diğeri de bayrak. İnşallah bu ülkede bundan sonra ezanlar susmayacak, bayraklar da inmeyecek. Hangi güç ne tür bir hesap yaparsa yapsın, gereken karşılığı bulacak. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” şeklinde konuştu. 

Tahtalı Köyü Muhtarı Mehmet Oktay da, ata yadigarı Tahtalı Camii’ni restore edip bölgenin kullanımına sunan Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Ürünlü-Tahtalı Köprüsü’nün yakın zamanda yine Büyükşehir Belediyesi tarafından sıfırdan yapıldığını ve kullanıma açıldığını hatırlatan Oktay, asfalt ve soğuk hava deposu konusunda da Başkan Altepe’den destek istedi. 

Konuşmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoglu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin açılış kurdelesini keserek tarihi camiyi cuma namazıyla birlikte ibadete açtı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181