Bursa'da 4 asırlık mescid restore ediliyor!
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, restorasyon çalışmalarında sona gelindiğini belirterek, tarihi yapının aslına uygun olarak mescit olarak hizmet vereceğini söyledi.

Tarihi ve kültür miras çalışmalarıyla tarih başkenti Bursa’yı adeta açık hava müzesine dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, zaman içinde yol olan eserleri de bir bir gün yüzüne çıkarıyor. Hacı Seyfettin Mahallesi’nde yaklaşık 400 yıl önce yapılan ancak zaman içinde bakımsız yüzünden yıkılıp, daha sonra üzerine bina yapılan Yörükler Mescidi de tarihi miras çalışmaları kapsamında ihya ediliyor. Mescit üzerine yapılan binanın kamulaştırılıp, yıkılmasından ardından restorasyon çalışmalarını başlatan Büyükşehir Belediyesi sayesinde tarihi mescit 4 asır önceki görüntüsü almaya başladı.

Aslına uygun hizmet verecek

Beraberindeki Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile birlikte tarihi mescitte devam restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmalar hakkında yüklenici firmanın sorumlularından bilgi aldı. Tamamen yok olan bir değeri daha Bursa’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Altepe, “Yok olmuş bir eseri tekrar aslına uygun olarak bölgeye kazandırıyoruz. Bir ay içinde tüm eksiklikleri tamamlanmış olacak. Son hazırlıklar yapılıyor. Güzel bir eser, bölgeye de değer katacak. Yine aslına uygun olarak mescit olarak işlevlendirilecek” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181