Bursa'da 600 yıllık İsak Şah camii özgün halini almaya başladı!
Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarafından restore edilen 600 yıllık İsak Şah camii özgün halini almaya başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi caminin minaresinden çatısına, zemininden çevre düzenlemesine kadar tamamen elden geçirildiğini söyledi.

Tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırma çalışmaları kapsamında Bursa´nın değerlerini UNESCO ile evrensel değer haline getiren Büyükşehir Belediyesi, ecdat emanetlerini ayağa kaldırma çalışmalarını hıs kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda Namazgah Caddesi üzerinde bulunan 600 yıllık İsak Şah Camiindeki restorasyon çalışmaları da tamamlanma aşamasına geldi.Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ve Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas’la birlikte tarihi camide incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın tüm semtlerinde bulunan kent ziynetlerine sahip çıkmaya devam ettiklerini söyledi. Yıldırım ilçesinde ‘Müftü Önü Camii’ olarak bilinen ve 600 yıl önce İsak Şah tarafından yaptırılan mabedin zamanla binalar arasına sıkışıp kaldığını, abdest alma yerinin dahi bulunmadığını dile getiren Başkan Altepe, kötü görüntüyü ortadan kaldırmak için Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden alınan izinler akabinde çalışmalara başladıklarını kaydetti. Cami etrafındaki binaları kamulaştırarak düzenleme alanı oluşturduklarını vurgulayan Başkan Altepe, “Camimizin içi ve dışı, daha önce kapatılmış pencereleri, beton minaresiyle orijinal olarak yeniden ayağa kaldırılıyor. Yapılan çalışmalarla canlanan camimiz, ilk günkü güzelliğine, orijinal haline kavuşmuş olacak. Mahallemize ve Yıldırım’a değer katacak” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181