Bursa'da AB ofisinin yeni binası açıldı!
Merkezin açılışını Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni mekan ve yapılanmayla birlikte ofisin belediyeler başta olmak üzere tüm kamu kurumlarına, STK’lara ve kuruluşlara AB fonlarından yararlanmas konusunda danışmanlık desteği vereceğini söyledi.

Bursa Valiliği AB Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi yeni yerine kavuştu. Maksem İbrahim Paşa Mahallesi’nde mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 2 katlı tarihi bir bina, yine Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek AB ofisinin hizmetine sunuldu. Merkezin açılışı, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve davetlilerin katılımıyla yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da gerçekleştirilen yeni yapılanmayla birlikte 17 ilçenin tamamının, kamu kurumlarının ve STK’ların AB fonlarından daha etkin yararlanacağını ifade etti. Merkezde projelerin prosedüre uygun hale getirilmesine ve mali kaynak konusunda sonuç alınmasına yönelik profesyonel adımların atılacağını, bu adımlar konusunda kurum ve kuruluşlara destekler verileceğini kaydeden Başkan Altepe, “Bu amaçla sayın valimizin öncülüğünde daha önce bize bırakılan bu binanın rekonstrüksiyonunu gerçekleştirdik. Şu anda da AB ofisine tahsis etmiş bulunuyoruz. Şimdiden sonra inşallah burası, başta belediyeler olmak üzere kamu kurumlarımıza, AB’yle ilgili proje yapan herkese destek verecek. Bursa’ya değer katacak. İnsanımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Vali Münir Karaloğlu ise, Bursa’ya kazandırılan AB ofisi nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti. Binanın 9 Mayıs Avrupa Günü’nde açılmasının ayrı bir anlamının bulunduğunu belirten Vali Karaloğlu, “Büyükşehir Belediyemizle yaptığımız protokol çerçevesinde bu bina, yine Büyükşehir Belediyemiz tarafından onarıldı ve AB ofisi olarak tahsis edildi. İnşallah bu ofiste sadece kamu kurumlarına değil tüm kurumlara hizmet verilecek. Mali konularda daha çok kaynağın aktarılması, kurumlarımıza proje yapılması konusunda danışmanlık yapmak üzere merkez kullanılacak. Emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.

Açılışın ardından Vali Karaloğlu ve Başkan Altepe, binanın içerisinde incelemelerde bulundu. Vali Karaloğlu, merkezin açılışına verdiği destekler nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür plaketi takdim etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181