Bursa'da Mandıras deresi ıslahında sona gelindi!
Esentepe Mahallesi’nden Ankara yolu altına kadar yaklaşık 2 kilometrelik dere yatağında ıslah çalışmaları tamamlanırken, yapılacak peyzaj çalışmalarıyla derenin geçtiği üç mahalle ayrıcalıklı rekreasyon alanlarına da kavuşmuş olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaklaşık 5 milyon TL’ye mal olan Mandıras Deresi ıslah çalışmaların kış yağmurları bastırmadan tamamlanacağını ve sel baskını tehlikesinin tamamen ortadan kaldırılacağını söyledi.

Ulaşımdan spora, tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılmasından kırsal kalkınmaya kadar her alanda hayata geçirilen projelerle Bursa’yı geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, çevre yatırımlarıyla da geleceğin sağlıklı kenti Bursa’yı inşa ediyor. Önemli bir bölümünün yer altında gerçekleşmesi nedeniyle kamuoyu tarafından görünmeyen altyapı yatırımlarına son 5 yılda 1 milyar 300 milyon TL’den fazla kaynak aktaran Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi’de; Ahmetbeyköy Deresi, Alman Kanalı, Cilimboz Deresi, Dereçavuş Deresi, Gökdere, İsmetiye ve Nilüfer dereleri, Yıldırım’da; Hacıvat, Gökdere ve Akçalar dereleri, Nilüfer’de; Ayafatma Deresi, Ayvalı Deresi, Çalık deresi, Kurutma Kanalı Nilüfer Deresi, Gemlik’te; Çarşı Deresi, Çatal Deresi ve Karsak Deresi, Mudanya’da; Çağrışan Deresi, Çakal Deresi ve Çayırbaşı Deresi ıslah çalışmalarına Kestel Mandıras Deresi’ni ekledi. Yaklaşık 5 milyon TL’ye mal olan çalışma kapsamında Kestel’i boydan boya geçen Mandıras Deresi, Esentepe Mahallesinden Ankara yolu altına kadar uzanan yaklaşık 2 kilometrelik güzergah boyunca ıslah edildi.

Sel tehlikesi ortadan kalktı
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ile birlikte Mandıras Deresi’nde tamamlanma aşamasına gelen ıslah çalışmalarını yerinde inceledi. Kent merkezinden geçen tüm derelerin ıslahı için büyük çaba harcadıklarını dile getiren Başkan Altepe, “Son yıllarda yaşanan iklim değişikliklerine bağlı olarak birkaç ay içinde yağacak yağmurun birkaç saatte yağması sonucu ortaya çıkan sel baskınları tüm dünyada önemli bir sorun halini aldı. Bu nedenle olası sel baskınlarının önüne geçmek için kent merkezindeki 25 dereyi temiz tutmak için çalışmalarıma devam ediyoruz. Böylelikle hem son 8 yıldır kendimizde önemli bir sorun yaşamadık, hem de derelerimiz çağdaş kente yakışır hale geldi. Kestel’de karalık dere olarak bilinen Mandıras Deresi’ndeki ıslah çalışmalarını da büyük ölçüde bitirdik, kış yağmurları bastırmadan çalışma tamamlanmış olacak. Esentepe Mahallesi’nden Ankara yolu altına kadar 2 kilometre boyunca dere tamamen disiplin altına alınmış oldu. Dere kenarına yapılacak çevre düzenlemesi ile de Mandıras Deresi bölgeye ayrı bir değer katmış olacak” diye konuştu.

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar da 3 yıl öncesine kadar her şiddetli yağmurda bölgede sel riski ortaya çıktığını belirterek, “Bu tehlike artık tamamen ortadan kalkmış oluyor. Bunun yanında Kale Mahallesi, Vani Mehmet Mahallesi ve Esentepe Mahallelerimiz, dere boyunca yapılacak peyzaj düzenlemesi ile aynı bir değer kazanacak. İlçemize değer katan bu çalışma nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181