Bursa İnegöl'de Mer-Pa yeni yerinde açıldı!
2014 yılının son günlerinde yoğun kar yağışı nedeniyle yıkılan Merkez Pazar Yeri, İnegöl Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yürütülen çalışmalarla yeniden ayağa kaldırıldı. Mer-Pa Pazar alanı Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden inşa edilirken, İnegöl Belediyesi de Pazar alanını bir kompleks haline dönüştüren köylü pazarı ile katlı otopark projesini hayata geçirerek Türkiye birçok ilde dahi olmayan bir Pazar alanını şehre kazandırdı.

PAZARCILARA HAYIRLI OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ
Mer-Pa bugün ilk kez yeni yerinde vatandaşlarla buluştu. Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Başkan Yardımcısı Alper Taban ile birlikte Pazar yerini ziyaret ederek hem eksik ve aksakları yerinde tespit etti hem de pazarcı esnafı ile vatandaşlara hayırlı olsun dileklerini iletti.

EKSİKLER GİDERİLECEK
Otopark ve köylü pazarı ile Mer-Pa alanını inceleyen Aktaş, ziyareti sırasında bir açıklama da yaptı. Pazarda yaptığı incelemenin ardından konuşan Başkan Aktaş, “Yeni pazarımız hayırlı olsun. MER-PA kısmını Büyükşehir Belediyesi, köylü pazarı ve katlı otopark kısmı İnegöl Belediyesi tarafından yapılan pazarımız faaliyete girdi. Bugünde ilk gün izlenimlerini aldık. Çok olumlu izlenimler var. Sabır gösteren esnafımıza teşekkür ediyorum. Bir yere yerleşmek, bir yerdeki dönüşüm çok kolay değil. Aksamalar olacaktır ama Türkiye’de birçok il ve ilçede olmayan güzel bir Pazar yerini İnegöl kazanmış oldu. Özellikle MER-PA bölümünde eksiklerimiz var. Bununla alakalı Büyükşehir Belediyesi hızlı bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Aralık sonuna kadar eksiklerin giderileceğini Büyükşehir Belediye Başkanımız açıklamıştı” dedi.

KATLI OTOPARK PARKLANMA SORUNUNU BİTİRECEK
Katlı otopark alanının kendisini çok mutlu ettiğini vurgulayan Aktaş, “Katlı otoparkı gezdim çok mutlu oldum. İki katımız ful dolmuş. 3. Katta bile yarıya kadar araç dolu. Buradaki araçlar pazarcı esnafının araçları. Bunlar eskiden dışarıda duruyordu. Sabah gelip akşama kadar duruyordu ve vatandaşa yer kalmıyordu. Şimdi vatandaş dışarıdaki otoparka aracını koyuyor ve alışverişini yapıyor. Otopark yapmamıza rağmen çağrıya uymayan pazarcıların araçlarına da zabıta ekiplerimiz işlem yapıyorlar. Pazarcı esnafından anlayış bekliyorum. Bu anlayışı birçok esnafımız gösteriyor. İlgili esnaflarımıza ve bu değişim ve dönüşümde görev alan başkan yardımcılarımız ile tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İKİ ODA BAŞKANINA TEŞEKKÜR
Konuşmasının sonunda basına ve kamuoyuna Pazar alanında sıkıntılar olduğuna ilişkin konuların yansıdığını da hatırlatan Aktaş, “Biz işlerimizi iyi niyet ve samimiyetle yapıyoruz. Bundan önce de iki oda başkanımız sağ olsun teşrif ettiler Terziler Odası Başkanımız Selim Bey ile Sebze ve Meyveciler Odası Başkanımız Vehbi Bey toplantıya geldi. Bugünden itibaren burada yer almaları gerektiğini ifade ettim. Onlarda gördükleri eksik ve aksaklıkları anlattılar. Birlik ve beraberlik içerisinde bir uyum sağlandı. Ben iki oda başkanımıza da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yarında tuhafiye pazarını gözlemleyeceğiz. Kalan süreçte pazarın daha sağlıklı işlemesi için karara varacağız” açıklamalarında bulundu.

Pazar ziyareti sırasında pazarcı esnafı ile vatandaşlar da Başkan Aktaş’a yapılan bu hizmetten dolayı teşekkürlerini iletti.

İnegöl Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181