Bursa'nın ilçeleri 'ulaşılabilir' oldu!
Büyükşehir’in ‘Bütünşehir’ uygulamaları kapsamında İnegöl’de hizmete alınan 18 kilometrelik Boğazköy Yolu, ilçenin Kestel ve Yenişehir’le bağlantısını sağlamış oldu. Toplam 6 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen Boğazköy Yolu’nda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 3 ilçede mahalle ve köyleri birbirine bağlayan kara yoluyla yılların beklentisi bir yatırımın daha bu dönemde Büyükşehir’le hizmete alındığını söyledi.

Bursa kent merkezinde yeni yollar, köprü ve kavşaklar ile raylı sistem yatırımlarıyla ulaşım sorununu önemli ölçüde ortadan kaldıran Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde de yatırımlara hız verdi. Son 2 yıl içerisinde merkez harici bölgelerde yaklaşık 200 milyon TL’lik ulaşım yatırımını hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, eski dönemlerde tüm bölgelerde yapılan yatırımların 30 katından fazlasına ulaştı. Bu dönem köy yollarını ilk kez sıcak asfaltla tanıştıran Büyükşehir Belediyesi, İnegöl’deki ulaşım yatırımlarını da hız kesmeden sürdürüyor. İnegöl Boğazköy’den başlayarak Kestel ve Yenişehir’deki köyleri birbirine bağlayan 18 kilometrelik kara yolu da Büyükşehir’in ulaşım yatırımları kapsamında tamamlanarak araç geçişine açılmış oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir’in ‘Bütünşehir’ uygulamasıyla birlikte yolların 17 ilçede 1076 mahalle ile köyde her noktaya ulaştığını söyledi. Özellikle köy ana yolları ile tüm yol çalışmalarının sıcak asfalt tekniğiyle yapıldığını, yıllar sonra köylerin ilk kez kaliteli asfaltla tanıştığını kaydeden Başkan Altepe, onlardan birinin de İnegöl ve Kestel ilçelerindeki köyleri birbirine bağlayan, aynı zamanda Yenişehir Yolu’na çıkan Boğazköy Yolu olduğunu ifade etti. Boğazköy Sungurpaşa Köyü’nden başlayan kara yolunun Kara Gölet’i takip ederek Soğuksu ve Yağmurlu’ya ulaştığını, daha sonra da Yenişehir Yolu’na indiğini söyleyen Başkan Altepe, “3 ilçemiz için de önemli olan, bölgeleri birbirine bağlayan bu yolumuzun alt yapısı en kaliteli şekilde imal edildi. Yollar genişletildi ve lüzumsuz virajlar ortadan kaldırıldı. 18 kilometrelik bu güzergaha 6 milyon TL’lik yatırım yapılmış oldu” dedi.

Başkan Altepe, yılların beklentisi bir yatırımın daha Büyükşehir’le hizmete alındığını vurgulayarak, “3 ilçemize, tüm mahallelerimize ve köylerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181