Bursa'nın yeşil alanı çoğalıyor!
Büyükşehir Belediyesi sınırlarına katılan ilçelerde ve bu ilçelere bağlı beldelerde uzun yıllardır düzensiz çöp depolama alanı olarak kullanılan çöp sahalarının rehabilite edilmesine yönelik çalışmalar hızla sürüyor. Çevre sağlığının korunması, atıkların çevreye verdiği zararların ortadan kaldırılması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında düzensiz çöp depolama alanlarının yeniden doğaya kazandırılması hedefleniyor.

Bu kapsamda yapılan rehabilitasyon çalışmaları ile Bursa’ya yaklaşık 240 bin metrekare yeşil alan kazandırıldı. 2017 ve 2018 yıllarında ise İznik İlçesi merkez çöp alanı ile Orhangazi, İnegöl, Mustafakemalpaşa, Orhaneli ve Büyükorhan İlçelerindeki muhtelif mahallelerde yaklaşık 100 bin metrekare alanda bulunan çöp alanlarının rehabilitasyonun gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda Mustafakemalpaşa İlçesi, Çeltikçi ve Tatkavaklı Mahallelerindeki yaklaşık 10 bin metrekare alanda bulunan çöp alanının rehabilitasyonu tamamlandı. Çalışma kapsamında; katı atığın tesviye işlemleri yapılarak sahaların üstü toprak ile kapatıldı, çöpte meydana gelen biyolojik bozulma sonrası oluşan metan gazı uygun noktalara yerleştirilen gaz bacası ile kontrol altına alındı, ayrıca sahaya girişlerin engellenmesi için sahanın etrafı tel çit ile çevrildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığınca rehabilitasyon çalışmalarına tüm hızıyla devam ederken, Mustafakemalpaşa ilçesi Yalıntaş mahallesi çöp alanı rehabilitasyonu da tamamlanma aşamasına geldi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181