Bursa Vatan Mahallesi'ne yeni gençlik merkezi!
Kentsel dönüşüm projeleriyle ilçeyi daha yaşanabilir konuma getirmeyi hedeflerken vatandaşlara güvenli ve modern alanlarda yaşam olanakları sunan Yıldırım Belediyesi, dönüşüm ataklarından birisini de Vatan Mahallesi’nde uygulamaya geçiriyor. Mimari projeleri tamamlanan ve hak sahibi hak ediş çalışmaları yürütülen dönüşüm çerçevesinde, plansız yapılaşmaların yerini modern ve güvenli yaşam alanları alacak. 175 bin 600 metrekarelik 1. etap ve 178 bin metrekarelik 2. etap uygulamaları tamamlandığında mevcut 890 binanın yerinde depreme dayanaklı, güvenli ve modern konutlarda yaşamın kapıları açılacak. Oluşturulacak yeni ticaret alanlarıyla da bölgede ekonomik hayat canlanırken, Vatan Mahallesi’ne kazandırılacak Çelebi Mehmed Gençlik Merkezi ile de önemli bir sosyal donatı alanı kazanımı sağlanacak.

MODERN UYGULAMALAR
Vatan Mahallesi’nin tamamlanacak kentsel dönüşüm projesi ile yaşam standartları yüksek bir alanın ilçeye kazandırılacağını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’daki en önemli amacımız insanların mağdur olmayacağı, güvenli ve modern konutlarda yaşayacağı bir dönüşüm hamlesini tam anlamıyla gerçekleştirmek. İlçemizin yüzde 33’ünü kapsayan dönüşüm projesinde diğer bölgelerimizde olduğu gibi bu bölgede de modern şehirleşme uygulamalarını ve planlama yöntemlerini uyguluyoruz. Projemiz 175 bin 600 metrekare 1. etap ve 178 bin metrekare 2. etap alanda uygulanarak şu anda o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın günümüz şartlarına uygun modern ve güvenli binalarda yaşamalarını sağlayacağız” dedi.

‘EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ HEMŞEHRİLERİMİZ’
Bölgede fiziki dönüşümü sosyal donatı alanlarıyla bütünleştireceklerini de aktaran Başkan Edebali, “Bisiklet yolları, yeşil alanlar ve modern yapıların yanı sıra oluşturulacak ticari unsurlar, bölge ekonomisini canlandırırken ilçedeki ekonomik yaşama da önemli artı değer katacak. Bunun yanında yine Vatan Mahallemizde inşa edeceğimiz Çelebi Mehmed Gençlik Merkezi, eğlence salonlarından kütüphaneye, seminer ve sinema salonlarından atölyelere gençlerimizin tüm beklentilerin karşılık verirken bölgeye değer katacak. Böylelikle kentsel dönüşümde amacımız olan modern konutların sosyal donatı alanlarıyla desteklenmesiyle bütüncül bir dönüşüm sağlayacağız. İnsanlarımızın yaşamaktan ve mensubu olmaktan mutluluk duyacağı, Yeni Yıldırım’ı inşa ederken en büyük destekçimiz hemşehrilerimizdir” diye konuştu.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erdal kaya 6 yıl önce

Vatan mahallesinde kentsel dönüşüm hangi tarihte başlayacak bilgi alabilirmiyim

banner182

banner181